back to top
36.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

36.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Άνοιξε το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Έπειτα από πολυετείς καθυστερήσεις, αντιδράσεις και συζητήσεις, το μουσουλμανικό Τέμενος στην Αθήνα είναι έτοιμο και άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα, αν και οι τελευταίες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα άνοιγε στα μέσα του Νοεμβρίου.

Τα επίσημα εγκαίνια σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών θα γίνουν όταν «καταστεί δυνατό, σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Στα ανεπίσημα εγκαίνια της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν πέντε προσευχές για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα, ενώ από την Τρίτη θα εισέρχονται εννέα σε κάθε προσευχή. Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό χώρο, το λεγόμενο «μιχράμπ», που είναι η ιερή κόγχη προς τη Μέκκα, κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν.

Ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας είναι ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας Μοχάμεντ Ζακί, ο οποίος ήρθε πριν από περίπου 25 χρόνια από το Μαρόκο ως οικονομικός μετανάστης. Είναι Έλληνας πολίτης, έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών, έχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας, και χαίρει μεγάλης εκτίμησης κυρίως από την αραβική κοινότητα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα