back to top
28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Κ. Τασούλας σε Rik Daems: Η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τη στάση της Τουρκίας ως ευρωπαϊκό πρόβλημα

Διαβάστε επίσης

«Εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών λόγω πανδημίας, καταφέραμε, στη διάρκεια της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, να γεφυρώσουμε δύο αντίθετες έννοιες: τον εγκλεισμό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με όπλα μας την τεχνολογία και την επινοητικότητά μας». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά τη συνάντηση που είχε στο Κοινοβούλιο, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Rik Daems.

Ο κ. Τασούλας, μαζί με την επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παρέστη στη συνάντηση, ενημέρωσαν τον κ. Daems για τις τελευταίες εξελίξεις ως προς την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τη στάση της Τουρκίας ως ευρωπαϊκό πρόβλημα που απειλεί τη σταθερότητά της και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος της.

Ο κ. Daems βρίσκεται στη χώρα μας ενόψει της σημερινής 130ής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΣτΕ, καθώς και της επετειακής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τις Θεμελιώδεις Ελευθερίες, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.00, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα