back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δρομολογείται η επαναλειτουργία του Τραμ στο τμήμα Κασομούλη – Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

Μια ανάσα πριν την οριστική και πλήρη επαναλειτουργία του βρίσκεται το Τραμ στη γραμμή από την στάση Κασομούλη έως το Σύνταγμα.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο από τον Νέο Κόσμο μέχρι τον τερματικό σταθμό της γραμμής και οι δοκιμές συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με στόχο ως τα μέσα Νοεμβρίου να τεθεί και πάλι σε λειτουργία ολόκληρο το δρομολόγιο.

Οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Οκτωβρίου, δύο χρόνια, δηλαδή, μετά τη διακοπή των δρομολογίων λόγω της διάβρωσης στην υπόγεια κοίτη του ποταμού Ιλισού. Οι εντατικές δοκιμές συνεχίστηκαν σε καθημερινή βάση, ακόμα και τις νυχτερινές ώρες, καθόλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, Όλα τα στοιχεία από τις δοκιμές είναι θετικά καθώς δεν έχουν διαπιστωθεί βλάβες ή αλλοιώσεις στην πλάκα, συνεπώς μέσα στον Νοέμβριο, ενδεχομένως έως τα μέσα του μήνα, τα δρομολόγια του Τραμ θα ξεκινήσουν κανονικά με τερματικό σταθμό το Σύνταγμα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υλοποιηθεί και η συμφωνία της ΣΤΑΣΥ με τον Δήμο Αθηναίων για την παράδοση της Βασ. Όλγας, στην οποία σήμερα βρίσκεται ο ποδηλατόδρομος στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου που έχει καλύψει τις γραμμές του τραμ. Η επαναλειτουργία ολόκληρου του δικτύου του Τραμ αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως στη χρησιμοποίηση των νέων οχημάτων της γαλλικής εταιρείας Alstom, τα οποία προμηθεύεται η ΣΤΑΣΥ. Εκτιμάται ότι οι ολοκαίνουριοι συρμοί θα τροχοδρομηθούν στους πρώτους μήνες του 2021.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα