back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ Εκλογές 2020: Προβάδισμα νίκης για τους Δημοκρατικούς – Διάγγελμα Μπάιντεν στις επόμενες ώρες

Διαβάστε επίσης

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί απόψε στους Αμερικανούς πολίτες, ανέφερε πηγή από το επιτελείο του.

Ο Μπάιντεν μπήκε μπροστά σήμερα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια ενώ εξακολουθεί να προηγείται επίσης στην Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει από το προπύργιό του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Νάνσι Πελόζι: «Προφανές ότι ο Μπάιντεν θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο»

Ο 77χρονος Μπάιντεν δεν έχει ανακηρύξει τη νίκη του στις εκλογές, όμως νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, είπε ότι είναι «προφανές» ότι «θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο» και τον αποκάλεσε «εκλεγμένο πρόεδρο.

«Σήμερα το πρωί, μοιάζει προφανές ότι η ομάδα Μπάιντεν-Χάρις θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, αναφερόμενη στον Τζον Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν έχει λάβει ισχυρή εντολή για να κυβερνήσει», συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Προβάδισμα τελικής νίκης 

Την ίδια στιγμή το προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια αυξήθηκε στις 12.500 ψήφους.

Ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα και στην Πολιτεία της Τζόρτζια, όπου η τελευταία καταμέτρηση έδινε στον υποψήφιο των Δημοκρατικών 1.097 περισσότερες ψήφους από τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο. Στη Τζόρτζια διακυβεύονται 16 εκλέκτορες στο νικητή.

Τραμπ: Θα συνεχίσω το δικαστικό αγώνα

Την ίδια ώρα ο  Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τη νομική μάχη του. «Θα συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία με κάθε πτυχή του νόμου ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο αμερικανικός λαός έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας. Δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζονται για σας και το έθνος μας», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Βολές εκ των έσω για τις αγωγές

Την ώρα που ο Ντ. Τραμπ επαναλαμβάνει, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, ότι διαπράχθηκε νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ έλαβε σαφείς αποστάσεις από τον  απερχόμενο πρόεδρο.

«Είναι δικαίωμα του προέδρου να ζητά ανακαταμέτρηση» των ψήφων «και να ζητά έρευνα για υποτιθέμενες παρατυπίες, όπου υπάρχουν αποδείξεις». Όμως «είναι λάθος να λέει ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες, διεφθαρμένες, κλεμμένες», τόνισε.

Με εκδίωξη από τον Λευκό Οίκο απειλούν οι Δημοκρατικοί

Με τον Ντοναλντ Τραμπ να συνεχίζει τις απειλές, εκπρόσωπος του  Τζο Μπάιντεν απείλησε σήμερα το Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο ότι «θα εκδιωχθεί» από τον Λευκό Οίκο αν αρνηθεί να παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, η οποία φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή.

«Οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών», είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Μπάιντεν, ο Άντριου Μπέιτς. «Και οι αμερικανικές αρχές είναι απολύτως ικανές να εκδιώξουν τους εισβολείς από τον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα