back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Η πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 18.862 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 279 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Η μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 5.631.181 μολύνσεις από τον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει εξαιτίας της νόσου και των επιπλοκών που προκαλεί ανέρχεται σε 162.015, τουλάχιστον κατά τα στοιχεία του υπουργείου.

Αυτός είναι ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ. Η χώρα συνεχίζει επίσης να καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ινδία: Τα 8,5 εκατομμύρια αγγίζουν τα κρούσματα

Κατά 50.356 αυξήθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Ινδία, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τα 8,46 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 577 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει μέχρι σήμερα τους 125.562 νεκρούς.

Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορονοϊό στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ (9,6 εκατ.). Τα κρούσματα βρίσκονται σε τροχιά μείωσης από τον Σεπτέμβριο, όμως ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πως επαπειλείται νέα αναζωπύρωση, καθώς άρχισε περίοδος μεγάλων ινδουιστικών εορτών.

Μεξικό: 5.931 κρούσματα και 551 θάνατοι σε 24 ώρες – Μια ακόμη πολιτεία σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 5.931 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 551 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της Covid-19, με το υπουργείο να ανακοινώνει πως μια ακόμη πολιτεία θα εισέλθει από την ερχόμενη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για την πανδημία, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν το πρόσφατο άλμα του αριθμού λοιμώξεων που καταγράφεται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η βόρεια πολιτεία Ντουράνγκο θα ενταχθεί τη Δευτέρα στο επίπεδο κόκκινου συναγερμού μετά την αύξηση του αριθμού νοσηλευομένων. Η πολιτεία Τσιουάουα, μια περιοχή που γειτνιάζει με τα σύνορα των ΗΠΑ, έχει ήδη μπει σε αυτή την κατηγορία.

Οι περισσότερες από τις 32 περιφερειακές κυβερνήσεις του Μεξικού βρίσκονται επί του παρόντος σε χαμηλότερα επίπεδα συναγερμού, πορτοκαλί ή κίτρινο.

Έπειτα απο την άρση των πολύ αυστηρών μέτρων lockdown τον Ιούνιο, η χώρα απέφυγε να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς που εφαρμόστηκαν πρόσφατα και πάλι σε περιοχές της Ευρώπης, επιλέγοντας πιο ήπια μέτρα.

Επίσημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 94.323 νεκρούς επί συνόλου 955.128 μολύνσεων.

Ωστόσο, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας τόνιζε πως ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα, ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

Ο αριθμός των νεκρών στη Ρωσία ξεπέρασε τις 30.000, ενώ η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων

Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη Ρωσία ξεπέρασε σήμερα τις 30.000, καθώς 364 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό κέντρο αντιμετώπισης covid-19.

“Επιβεβαιώσαμε 364 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες (…). 30.251 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Ρωσία από την έναρξη της πανδημίας”, επεσήμανε το κέντρο.

Εξάλλου η χώρα κατέγραψε 20.369 νέα κρούσματα covid-19 το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 1.753.836.

Η Μόσχα καταγράφει σταθερά τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων covid-19 σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας. Σήμερα οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν 5.892 νέες μολύνσεις.

Στο μεταξύ η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 10.746 ημερήσιων νέων κρουσμάτων τις προηγούμενες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ, άνοδο σε σχέση με τις 9.850 νέες μολύνσεις της 5ης Νοεμβρίου.

Συνολικά στην Ουκρανία έχουν εντοπιστεί 450.934 κρούσματα κορονοϊού, ενώ 8.312 άνθρωποι έχουν πεθάνει, εκ των οποίων 187 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ρεκόρ ημερήσιου αριθμού νεκρών κατέγραψε η Ουγγαρία και κρουσμάτων η Τσεχία

Η Ουγγαρία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων θανάτων από κορονοϊό το προηγούμενο 24ωρο, με 107 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Εξάλλου στη χώρα εντοπίστηκαν 5.318 νέα κρούσματα covid-19, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξήθηκε στους 5.612, εκ των οποίων 405 χρειάζονται αναπνευστήρα.

Η Τσεχία ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού, 11.549 για την 6η Νοεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύσεων στη χώρα σε 403.497, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο επεσήμανε επίσης ότι 196 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν, εκ των οποίων 110 την Παρασκευή, ενώ στον αριθμό περιλαμβάνονται διορθωμένα στοιχεία και από προηγούμενες ημέρες. Συνολικά 4.330 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορονοϊό στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Τσεχία καταγράφει τις δύο τελευταίες εβδομάδες τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη σε σχέση με τον πληθυσμό της, ενώ έχει και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων στην ήπειρο.

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Πολωνία

Η Πολωνία κατέγραψε το ρεκόρ των 27.875 νέων κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα, με το σύνολο των μολύνσεων να ξεπερνά πλέον τις 500.000 στη χώρα, την ώρα που νέοι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Οι μολύνσεις αυξήθηκαν ραγδαία τον τελευταίο μήνα, με τους γιατρούς να καταγγέλλουν σε πολωνικά ΜΜΕ ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ελλείψεις σε νοσοκομειακές κλίνες, αναπνευστήρες και ιατρικό προσωπικό.

Χθες Παρασκευή, η Πολωνία ανακοίνωσε ένα ρεκόρ 445 θανάτων από επιπλοκές του νέου κορονοϊού. Σήμερα, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 349.

Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα, των θεάτρων, των μουσείων και των γκαλερί από σήμερα, όμως η κυβέρνηση τονίζει ότι θέλει να αποφύγει ένα καθολικό λοκντάουν.

Στην Πολωνία, 20.249 νοσοκομειακές κλίνες για ασθενείς Covid-19 έχουν ήδη καταληφθεί εκ των 30.896 συνολικά διαθέσιμων,

Επιπλέον, 1.813 εκ των συνολικά 2.357 αναπνευστήρων που διαθέτει η χώρα χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Γερμανία: Περισσότερα από 23.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα το προηγούμενο 24ωρο

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 23.399 το προηγούμενο 24ωρο, για να φτάσει τις 642.488, σύμφωνα με το ιντιστούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Εξάλλου τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 130 νέοι θάνατοι από covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη Γερμανία να ανέρχεται σε 11.226.

Αυστρία: Υψηλό ρεκόρ με 8.421 νέα κρούσματα

Η Αυστρία κατέγραψε υψηλό ρεκόρ 8.421 νέων μολύνσεων κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Kronenzeitung.

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τη νόσο Covid-19 αυξήθηκε κατά 37, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ιράν: Ρεκόρ με περισσότερα από 9.000 κρούσματα σε 24 ώρες και νέοι περιορισμοί

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ένα ακόμη ρεκόρ με περισσότερα από 9.000 κρούσματα νέου κορονοϊού σε διάστημα 24 ωρών στη χώρα, την πλέον πληγείσα στη Μέση Ανατολή, με την Τεχεράνη να επιβάλει νέους περιορισμούς στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι αρχές κατέγραψαν 9.450 νέες μολύνσεις και 423 θανάτους, ενώ ανακοίνωναν περισσότερα από 8.000 κρούσματα καθημερινά τις έξι τελευταίες ημέρες.

Συνολικά, το Ιράν μετρά 673.250 κρούσματα και 37.832 νεκρούς από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μπροστά στην αναζωπύρωση της επιδημίας, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό του ιού, απευθύνοντας έκκληση για ενότητα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Τα μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα, όπως τα εμπορικά κέντρα και τα μικρά καταστήματα, αλλά και κινηματογράφοι και οι αίθουσες άθλησης θα πρέπει να κλείνουν στις 18.00 καθημερινά από την προσεχή Τρίτη, για έναν μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ροχανί, σε μια τηλεοπτική παρέμβασή του.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν στην Τεχεράνη, όπως και σε άλλες πρωτεύουσες των επαρχιών και στις «πυκνοκατοικημένες πόλεις», διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Τα απανωτά ρεκόρ μόλυνσης οδήγησαν τους ειδικούς και τους υπεύθυνους να ζητήσουν την επιβολή καθολικής καραντίνας στην Τεχεράνη.

Καμία καραντίνα δεν έχει επιβληθεί από την εμφάνιση τον Φεβρουάριο της επιδημίας στο Ιράν, με τον πρόεδρο να επισημαίνει πως η οικονομία της χώρας, που πλήττεται από τις κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας, δεν μπορεί να το επιτρέψει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα