back to top
28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Χρειάζεται σύνεση στη διαχείριση των δαπανών, που υπερβαίνουν τα 70 δισ.

Διαβάστε επίσης

Στην εκτίμηση ότι μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, η χώρα θα βγει από την υγειονομική αλλά και την οικονομική κρίση, προέβη από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι «οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι συντριπτικές».

Ο κ. Σκυλακάκης, αν και παρατήρησε ότι «έχουμε μπροστά μας έξι δύσκολους μήνες», προέβλεψε ότι μετά, η ανάκαμψη και θα είναι δυναμική και η ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ίσως είναι λίγο πιο πάνω από το 4,5%. Την αισιόδοξη αυτή πρόβλεψη, βάσισε και στο γεγονός ότι ο οίκος Moody’s αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο, ενώ ακόμη και στην καρδιά της κρίσης,,ήρθαν μεγάλες ξένες εταιρείες να δουλέψουν στην Ελλάδα. «Και, συν τοις άλλοις, τα ομόλογά μας είναι στο 1%,αντί για 4% που ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφερόμενος στις δαπάνες του κράτους, ο κ. Σκυλακάκης, παρατήρησε ότι θα ξεπεράσουν τα 70 δισ. ευρώ και λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Όπως είπε,πολλά από τα χρήματα αυτά είναι δανεικά, γι` αυτό πρέπει με σύνεση και σωφροσύνη να διαχειριστούμε την κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε την άποψη ότι οι ευκαιρίες που υπάρχουν λόγω του «μαξιλαριού» και των χαμηλών επιτοκίων, δεν θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη οικονομία.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα