back to top
31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Θετικά στον κορονοϊό όλα τα δείγματα σε φάρμα με μινκ στην Κοζάνη – Θετικοί και οι ιδιοκτήτες

Διαβάστε επίσης

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στη Δυτική Μακεδονία, μετά τον εντοπισμό κορονοϊού σε μινκ φάρμας εκτροφής, στο Καλονέρι Κοζάνης. Θετικοί στον κορονοϊό είναι επίσης και ο ιδιοκτήτης της φάρμας καθώς και ο πατέρας του.

Τα ζώα παρουσίασαν συμπτώματα του αναπνευστικού, έκκριμα από τη μύτη, ανορεξία και κατάπτωση.

Όπως ανέφερε, στο kozan.gr, o Διευθυντής της Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης Θεόφιλος Καντζόγλου: «Περιμένουμε να μας σταλθούν κεντρικές οδηγίες αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να θανατωθούν όλα τα μινγκ στη μονάδα, στο σύνολό τους γύρω στις 2500. Κάνω μια έκκληση προς όλους τους εκτροφείς τέτοιων μονάδων. Να μπαίνει στις μονάδες το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για τη φροντίδα των ζώων, το οποίο πρέπει να τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα βιο-ασφάλειας, να χρησιμοποιεί ρούχα αποκλειστικά για τη μονάδα, τα οποία θα φορά και θα αποθέτει στην είσοδο της μονάδας, χρησιμοποιώντας πάντα μάσκα και προστατευτικά γυαλιά κι αν ειναι δυνατόν και με φόρμες μιας χρήσεως, γάντια, απολυμαντικά και το αυτοκίνητο με το οποίο προσέρχεται στη μονάδα το συγκεκριμένο προσωπικό να μην εισέρχεται εντός των εγκαταστάσεων και να σταθμεύεται σε κάποια ασφαλή απόσταση (π.χ. 50 μέτρα μακριά)».

Από χθες έχουν ξεκινήσει μαζικά rapid τεστ COVID-19 σε όλους τους ιδιοκτήτες και εκτροφείς μινκ και βιζόν σε Καστοριά και Κοζάνη.

Σημειώνεται ότι στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν περίπου 90 φάρμες εκτροφής γουνοφόρων, οι μισές από τις οποίες στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, δύο στην Π.Ε. Φλώρινας και οι υπόλοιπες στις Π.Ε. Κοζάνης και Γρεβενών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα