back to top
28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Δύο χιλιάδες 198 νέα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων τα 492 στην Αττική και 491στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 400 είναι οι διασωληνωμένοι.

Πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα τις επόμενες 7 με 10 μέρες» δήλωσε ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, την ώρα που το σύστημα υγείας να εξακολουθεί να πιέζεται. Στη Θεσσαλονίκη, μόλις το 5% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19, είναι κενές ενώ στην Αττική το 30% και συνολικά στην επικράτεια το 21%.

Ενθαρρυντικά τα νέα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna, που προσφέρει αποτελεσματικότητα 95% στην πρόληψη της λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό.

Κλειστοί θα είναι αύριο από τις 12 το μεσημέρι οι σταθμοί του μετρό «Oμόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Eυαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της απαγόρευσης συναθροίσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, λόγω Covid.

Νωρίτερα το ΣτΕ, απέρριψε τα αιτήματα του ΜέΡΑ25» και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για ανάκληση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων, ενόψει του αυριανού εορτασμού. Η πρόεδρος του Συμβουλίου Μαίρη Σάρπ, έκρινε συνταγματική την απαγόρευση για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Προσχηματική και υποκριτική, χαρακτηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την πρόταση του πρωθυπουργού για κοινή εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών αύριο στο Πολυτεχνείο μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Καλούν τον κ. Μητσοτάκη να αποσύρει την “αντισυνταγματική” όπως τη χαρακτηρίζουν διαταγή της ΕΛ.ΑΣ περί “συναθροίσεων”, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση ήταν αυτή που πυροδότησε ένα “αχρείαστο” κλίμα πόλωσης και διχασμού από την στιγμή που όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα είχαν δηλώσει πως θα τηρήσουν τα “υγειονομικά μέτρα προστασίας” και θα αποδώσουν τις δέουσες τιμές στους νεκρούς του Πολυτεχνείου με συμβολικό τρόπο και χωρίς πορείες.

Εξαιρετικά ακραίο μέτρο που δεν έχει αποφασιστεί ποτέ στη μεταπολίτευση χαρακτήρισε την απαγόρευση των συναθροίσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Το Πολυτεχνείο ενοχλούσε πάντοτε τη δεξιά», σημείωσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι αύριο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει το Πολυτεχνείο στο χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

«Προσχηματικό» και «εκ των υστέρων» το κάλεσμα του πρωθυπουργού, σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ. Ολιγομελής αντιπροσωπεία του αναμένεται θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Ιδρύματος.

Το ΚΚΕ θα κάνει πορεία με τήρηση των κανόνων, στα πρότυπα της αντίστοιχης πορείας για την Πρωτομαγιά δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια και φυσικά, την ελληνική οικονομία εξαιτίας της πανδημίας, ο διεθνής Οίκος Αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης του Δήμου Αθηναίων σε Ba3 από Β1. «Είναι μία σημαντική αναγνώριση της αδιάκοπης προσπάθειάς μας, να αξιοποιείται κάθε ευρώ, προς όφελος της πόλης και των ανθρώπων της», επισημαίνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και τέταρτο κρούσμα κορονοϊού διαγνώστηκε στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού με συνέπεια να αναβληθούν οι αναμετρήσεις της με τη Μπαρτσελόνα την Τετάρτη και τη Βιλερμπάν την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αναμένονται αύριο στην Αττική. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία, από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στον Αθήνα 984 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι είναι 14 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα