back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Προϋπολογισμός πολιτισμού της καθημερινότητας για την Αθήνα του 2021

Διαβάστε επίσης

Προϋπολογισμό υλοποιήσιμο, ρεαλιστικό και πραγματικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2021 ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν ο δήμος Αθηναίων για το 2021 έχει προϋπολογίσει για την λειτουργία του, τις δράσεις και τα έργα που δρομολογεί ή εκτελεί περίπου 1,4 δις ευρώ. Από αυτά τα 51 εκατ. ευρώ είναι το τεχνικό του έργο για το οποίο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι για πρώτη φορά είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα υλοποιήσιμο που “δίνει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα”.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μπακογιάννης αφού τόνισε ότι ο φετινός προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος είναι η απόρροια του αρχικού σχεδιασμού και η συνέχεια του μέχρι το τέλος της 4ετίας αναφέρθηκε στον πολιτισμό της καθημερινότητας που είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Ειδικότερα ο δήμαρχος Αθηναίων θύμισε στην δημοτική αντιπολίτευση τα όσα είχε δεσμευτεί απέναντι στους αθηναίους και στις αθηναίες σχετικά με τον πολιτισμό της καθημερινότητας ο οποίος αποτελείται από την ασφάλεια, την καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό και βέβαια την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι γίνεται συστηματική δουλειά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η οποία σταδιακά έχει αρχίσει να φαίνεται στην πόλη. Για την καθαριότητα επισήμανε ότι πλέον είναι αισθητή η διαφορά του πριν και του μετά στους δρόμους της πρωτεύουσας τονίζοντας ωστόσο ότι μέρος του εξοπλισμού είχε παραγγείλει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Για το πράσινο ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι φέτος έχουν υπολογιστεί τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι και μόλις η εργολαβία υπογραφεί με τον ιδιώτη θα φανεί η αύξηση του πρασίνου στην Αθήνα. Η ίδια εικόνα και για τον ηλεκτροφωτισμό με την επισήμανση βέβαια ότι όλα αυτά τα έργα έχουν βάθος χρόνου το τέλος της 4ετίας αφού δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε 12 μήνες, Παρά ταύτα αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανάπλασης και δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων λέγοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργολαβίες για το πάρκο του Βοτανικού και την πλατεία Θεάτρου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιεί ο δήμος υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά γίνεται χρήση του ΕΣΠΑ με έργα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ ενώ ο δήμος εξασφάλισε 40 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για έργα υποδομής και ανάπτυξης της πόλης. Μάλιστα πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος της θητείας του θα έχουν αναπλαστεί όλες οι παιδικές χαρές και οι αθλητικοί χώροι του δήμου.
Κλείνοντας την εισήγηση του ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για έργα που θα δρομολογηθούν στο δήμο μέσα από μνημόνια συνεργασίας με άλλους φορείς και τα οποία δεν εντάσσονται στον προϋπολογισμό Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε το μνημόνιο συνεργασίας για ανταποδοτικά οφέλη που θα υπογράψει ο δήμος με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ως ανταπόδοση για την προσφορά του στο προσφυγικό ζήτημα.

Γιώργος Μανουσακάκης

  • Ετικέτες
  • 2021
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα