back to top
28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου με φόντο την απαγόρευση συναθροίσεων, λόγω κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, έναν φοιτητή προσήγαγαν απόψε οι αρχές στα Σεπόλια με την οικογένεια του να καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε όπως και η μητέρα του ενώ ο πατέρας του διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Οι αρχές προσήγαγαν και την αδερφή του νεαρού.

Νωρίτερα, ελεύθερα αφέθηκαν επτά άτομα που είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στην συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ.
Βολές εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡα25, εξαπολύει η κυβέρνηση λέγοντας πως σήμερα είχαν την ευκαιρία να δείξουν ότι πρώτο καθήκον τους έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας, αντ’ αυτού, για μικροκομματικούς λόγους, αποφάσισαν να κάνουν μέτωπο εναντίον της Κυβέρνησης.

Για απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού έχει χάσει κάθε έλεγχο μπροστά στην πανδημία και την οικονομική κατάρρευση πόνταρε ότι του έχει απομείνει στην ψευδαίσθηση ελέγχου μέσα από την καταστολή και τις προβοκάτσιες», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΚΚΕ, λέγοντας πως αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Tο ΚΚΕ συγκέντρωσε περίπου 1.500 άτομα στα Προπύλαια και προσπάθησε να κάνει πορεία, με την αστυνομία να ζητεί επανειλημμένα την αποχώρησή τους, τονίζει το υπουργείο προστασίας του πολίτη και προσθέτει, ότι η Αστυνομία εφάρμοσε το νόμο που ισχύει για όλους χρησιμοποιώντας μέτρα και μεθόδους διάλυσης με κλιμάκωση.

Πριν από λίγο, άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό.

Το θάνατο 63 ανθρώπων που χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό, το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 443 ασθενείς -αριθμός ρεκόρ-νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τα νέα κρούσματα είναι δύο χιλιάδες 422, εκ των οποίων τα 513 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 595 στη Θεσσαλονίκη, τα 159 στη Λάρισα και τα 103 στις Σέρρες. Και μία ευχάριστη είδηση καθώς αποσωληνώθηκε και εξήλθε από τη ΜΕΘ-COVID του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, 78χρονη από την Κομοτηνή με υποκείμενα νοσήματα.

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφεται και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Mείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αυστηρούς όρους για ανάδοχους γονείς αλλά και για δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, ψηφιακή έκδοση του εφάπαξ και των εξόδων κηδείας, καθώς και δωρεάν παραχώρηση κενών κατοικιών σε οικονομικά ασθενείς πολίτες, προβλέπει -μεταξύ άλλων- το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Αναλυτικά στο portal του σταθμού μας www.athina984.gr

Στη διαβεβαίωση ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, που έχει στη διάθεση της ΕΕ, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της, καθώς και των κρατων-μελων της προχώρησε σε πρόσφατη επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και στη σκιά των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Διεθνή

Βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η Βουλγαρία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας η Σόφια δεν εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο, λόγω των ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα