back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προφορικές ιστορίες από τα Εξάρχεια γίνονται  τραγούδια και θέατρο

Διαβάστε επίσης

Αληθινές ιστορίες, μαρτυρίες και αφηγήσεις κατοίκων των Εξαρχείων, θα μετατραπούν σε τραγούδια και θεατρική πολυφωνική παράσταση από την καλλιτεχνική ομάδα SabarBar. Για τον σκοπό αυτό, την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ξεκίνησαν δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια γνωριμίας με τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας: τη συλλογή και επεξεργασία των προφορικών μαρτυριών.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις 1½ ώρας  στις 16 και 23 Νοεμβρίου και 7 και 14 Δεκεμβρίου 2020  (19:00 – 20:30). Επίσης περιλαμβάνει τουλάχιστον μία ζωντανή ή διαδικτυακή συνέντευξη που θα πάρει ο κάθε συμμετέχων/ η κάθε συμμετέχουσα.

Το Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας για τις γειτονιές των Εξαρχείων το οποίο καθοδηγεί η ιστορικός και συγγραφέας Τασούλα Βερβενιώτη, θα γίνει στα Αγγλικά και απευθύνεται σε άτομα από κάθε εθνικότητα που διαμένουν στην Αθήνα και έχουν ενδιαφέρον για την προφορική ιστορία.

SabarBar

Το SabarBar συν-δημιουργήθηκε από τους Momina Algaga, Βάσια Βαλκανιώτη, Yaman Junaid, Φάνη Κατέχο, Άννα Μαγουλιώτη, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Γιώργο Σαχίνη, Mohammad Tayeb. Είναι μια συνεργασία της όχι παίζουμε / UrbanDig Project με τη Fabrica Athens.

Όπως λένε οι ίδιοι «Το SaBarBar είναι μια πλατφόρμα για ανοιχτή συμμετοχή σε μια διαδικασία συν-δημιουργίας, η οποία ενεργοποιείται από αληθινές ιστορίες, μαρτυρίες και αφηγήσεις κατοίκων των Εξαρχείων, οι οποίες θα μετατραπούν σε στίχους, τραγούδια, καντάδες και ένα θεατρικό πολυφωνικό δρώμενο. Είναι μια πρόσκληση για μια εμπειρία κοινής χρήσης και ανοιχτής συζήτησης σε δημόσιο χώρο, σε μια προσπάθεια να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, από τον τρόπο που ο καθένας μας αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα στη γειτονιά. Για να φέρουμε τις «άλλες πραγματικότητες» σε μια διαλεκτική σχέση μεταξύ τους, επισημαίνοντας πρακτικές συν-δημιουργίας, συνέργειας και ενεργού συμμετοχής στον κοινό χώρο. Οι δράσεις του saBarBar απευθύνονται σε όλους. Περιλαμβάνουν εξωστρεφείς δραστηριότητες στη γειτονιά, εργαστήρια προφορικής ιστορίας, δημιουργία τραγουδιών και θέατρο, (ανοιχτές) πρόβες και θεατρική πολυφωνική παράσταση».

Η καλλιτεχνική δράση SabarBar αποτελεί μέρος του co-Athens, που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων CuringtheLimbo, μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα