back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ν. Κεραμέως: Περισσότερα από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετέχουν στην τηλεκπαίδευση

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 40.000 είναι τα τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετέχουν στην τηλεκπαίδευση, όπως ενημέρωσε τη Βουλή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη.

Η κ.Κεραμέως αφού χαρακτήρισε μεγάλο άλμα το εγχείρημα της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης, έκανε λόγο για ρεκόρ τηλεθέασης 51,6% στις ηλικίες 4-14 ετών που παρακολουθούν την εκπαιδευτική τηλεόραση.

Απαντώντας στις καταγγελίες του κ.Αρσένη, ότι μαθητές κυρίως στα δυτικά προάστια είναι αποκλεισμένοι από την τηλεκπαίδευση, καθώς δεν διαθέτουν ούτε τάμπλετ, ούτε υπολογιστή, ούτε καν φορητό τηλέφωνο, η υπουργός είπε ότι στη Δυτική Αθήνα έχουν δοθεί για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 3.472 φορητές συσκευές μέσω ΕΣΠΑ και 1.166 μέσω δωρεών, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση 2.406.

Όπως είπε, η κ. Κεραμέως, οι φορητές αυτές συσκευές δίνονται στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μπορούν να τις διαθέσουν σε καθηγητές και μαθητές που έχουν ανάγκη.
Πάντως, η υπουργός ενημέρωσε το Σώμα, ότι όποιος μαθητής δεν διαθέτει τον αναγκαίο εξοπλισμό, θα μπορεί με μηδενικό κόστος να παρακολουθεί τα μαθήματα τηλεφωνικά, καθώς οι τέσσερις πάροχοι συμφώνησαν να είναι μηδενικού κόστους η σύνδεση του τηλεφώνου με την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. «Δεν ξέρω πόσες άλλες χώρες έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο», σχολίασε.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.αναφέρθηκε και στο επεισόδια που έγιναν κατά τον χθεσινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, καταγγέλλοντας ότι ο ίδιος και η συνάδελφός του Σοφία Σακοράφα, επί έξι ώρες έμειναν αποκλεισμένοι στη Βασιλίσσης Σοφίας από διμοιρία των ΜΑΤ, που δεν τους επέτρεπε να μετακινηθούν. Ο κ.Αρσένης έκανε λόγο για περιστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων,αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση αρχίζει να μετατρέπεται σε καθεστώς κι ας μην το έχει καταλάβει».

Άμεση ήταν η αντίδραση της κ. Κεραμέως, η οποία παρατήρησε ότι « αν παραβιάζεται το Σύνταγμα,αυτό το κρίνουν τα Δικαστήρια και εν προκειμένω το ΣτΕ έχει αποφανθεί, απορρίπτοντας την αίτηση του ΜέΡΑ25 για ανάκληση της απόφασης περί απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα