back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έρευνα για τη συγκέντρωση 1.500 ατόμων του ΚΚΕ στο κέντρο της πόλης προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης – ‘Εντονη πολιτική αντιπαράθεση

Διαβάστε επίσης

Έρευνα για το πώς συγκεντρώθηκαν 1.500 άτομα του ΚΚΕ στο κέντρο της πόλης, παρά τις αποφάσεις και τους νόμους, προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης .Η χθεσινή επέτειος για την συμπλήρωση 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εορτασθηκε με επεισόδια , αντιπαραθέσεις και αλληλοκατηγορίες.

Παραβιάζοντας τη γενική απαγόρευση συναθροίσεων το ΚΚΕ  και άλλες συλλογικότητες πραγματοποίησαν πορείες για το Πολυτεχνείο, με αποτέλεσα να προκαλέσουν την επέμβαση της αστυνομίας  και να προκληθεί ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε πόλεις όπως τα Ιωάννινα ,η Θεσσαλονίκη η Πάτρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε σήμερα ότι  υπάρχουν παραβάσεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Όπως εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

“Περίπου 2.000 άτομα προσπάθησαν να επιβάλουν τα δικά τους «πιστεύω» παρά τις απαγορεύσεις. Εμείς εξαντλήσαμε σε κάθε περίπτωση όλες τις πιθανότητες να επιλυθούν όλα ειρηνικά” δήλωσε στο Open Tv ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Σημείωσε ότι κόπηκαν πρόστιμα στους διαδηλωτές, εκτός από την πρώτη περίπτωση της συγκέντρωσης στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ αναφέρθηκε και στη γυναίκα που πήγε στο Πολυτεχνείο για να αφήσει ένα λουλούδι, γνωστοποιώντας ότι «με προσωπική παρέμβαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. το πρόστιμο των 300 ευρώ που κόπηκε δεν θα της βεβαιωθεί».

«Όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής», καταγγέλλει η οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση είπε ότι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού, την ίδια ώρα όμως είχε συνωστισμένους εκατοντάδες αστυνομικούς γύρω από το ΑΠΘ και το Αμερικάνικο προξενείο», αναφέρει το ΚΚΕ και συνεχίζει: «Περικύκλωσε τους διαδηλωτές στη μεσημεριανή διαδήλωση έξω από το αμερικάνικο προξενείο. Προχώρησε σε 6 συλλήψεις, 28 προσαγωγές και 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Δεν πήρε κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού σε όσους προσήγαγαν».

Το ΚΚΕ απαιτεί, όπως τονίζει, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να μην επιβληθούν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές.

Τί υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στα Σεπόλια

Οσον αφορά στην υπόθεση των Σεπολίων  η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι προεβη σε πέντε συλλήψεις για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι, ανημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου στον σταθμό μετρό Σεπολίων, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τα άτομα αυτά διέφυγαν από το σημείο και ένα από αυτά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, έξω από πολυκατοικία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για 24χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορωνοϊού.

Βάσει της ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ, μετά τη σύλληψη του 24χρονου, ομάδα περίπου 40 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οικεία του πρόσωπα, πήγαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με χρήση σωματικής βίας και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα σε αστυνομικούς.

Ακολούθησε η σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύο οικεία πρόσωπα του 24χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας από τους συλληφθέντες, όπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ., με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με παθολογικά αίτια. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από δικηγόρο, ο πατέρας του 24χρονου είναι καρδιοπαθής και υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. Παρελήφθη λιπόθυμος από ασθενοφόρο έξω από το Α.Τ. Κολωνού.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών και όπως καταγγέλλει το περιβάλλον της οικογένειας, η μητέρα του 24χρονου νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό έχοντας χτυπηθεί, ενώ δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία. Σύμφωνα με καταγγελίες των συλληφθέντων, που υποβλήθηκαν γραπτώς, η αδερφή του 24χρονου φέρεται να ξυλοκοπήθηκε και να σύρθηκε μέσα στο τμήμα.

Κατά τις καταγγελίες, εντός του τμήματος παρενέβη οικογενειακός φίλος της οικογένειας που συνελήφθη και οποίος φέρεται να δέχθηκε επίσης γροθιά στο πρόσωπο από αστυνομικό. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, συνελήφθη και ένας φίλος του φοιτητή, ο οποίος τραβούσε βίντεο με τη σύλληψη πατέρα και κόρης.

Τα χθεσινά επεισόδια εν μέσω lockdown προκαλούν έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Η κυβερνηση εξαπολύει βολές  εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ε υποστηρίζοντας  πως είχαν την ευκαιρία να δείξουν ότι πρώτο καθήκον τους έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας, και αντ’ αυτού, για μικροκομματικούς λόγους, αποφάσισαν να κάνουν μέτωπο εναντίον της Κυβέρνησης.

Για απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα