back to top
30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη η εβδομάδα που διανύουμε αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι θα βλέπουμε αυτό το διάστημα μία σχετικά αντιφατική τάση. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων θα αρχίσει να πέφτει λόγω του lockdown- οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, ο αριθμός των διασωληνωμένων και δυστυχώς των θανάτων θα αυξάνεται- εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων τις προηγούμενες εβδομάδες.

Σχεδόν όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως κάποιες περιοχές της Ελλάδας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ζήτησε να προσέξουμε πιο πολύ για να βοηθήσουμε το ΕΣΥ που στέκεται χάρη στις προσπάθειες των νοσηλευτών και των γιατρών. Ο κ Πέτσας επανέλαβε ότι ο ιός πέρασε στις μεγαλύτερες γενιές και συντηρείται στους μεγαλύτερους των οικογενειών, τους οποίους οφείλουμε να προσέξουμε. Ελαχιστοποιήστε τις επαφές με τους μεγάλους ανθρώπους είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως αυτά θα είναι από τους πρώτους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας που θα ανοίξουν πρώτοι και παρέπεμψε σε σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

«Η χώρα βιώνει μια τραγωδία. Είναι γνωστές οι αδυναμίες, γνωστός ο εφησυχασμός, γνωστές οι ευθύνες. Το ερώτημα είναι πώς μπορούμε από εδώ και στο εξής να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, ενισχύοντας τον καθημερινό αγώνα γιατρών και νοσηλευτών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει, δυστυχώς, να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το «Σωτηρία» το πρώτο νοσοκομείο στην Αττική που πλέον δέχεται μόνο ασθενείς με Covid-19. Για την ίδια διαδικασία ετοιμάζεται και το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.

Τέσσερα κρούσματα στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας. Στο νοσοκομείο της Κατερίνης νοσηλεύεται 27χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα με covid 19. Στο 50% της θετικότητας φθάνουν τα τεστ που διενεργούνται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Να χρησιμοποιήσει άμεσα όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, καλούν την κυβέρνηση, με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή, 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντολή για έρευνα έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετική αναφορά του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη για την παρουσία των τριών πολιτικών αρχηγών στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Θα διερευνηθεί αν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη.

420 εκατ. Ευρώ μπήκαν σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων της 4ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας προγραμματίζεται και δεύτερη πληρωμή σε δικαιούχους που συμπλήρωσαν την αίτηση από το απόγευμα της Κυριακής.

Με τηλεργασία σε ποσοστό της τάξης του 50%, λόγω των συνθηκών του κορονοϊού, λειτουργούν πολλές από τις διευθύνσεις και τα τμήματα του δήμου Αθηναίων που δεν χαρακτηρίζονται αιχμής.

Την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως τις 30 Απριλίου 2021, το «πάγωμα» της εφαρμογής του νέου πτωχευτικού κώδικα για διάστημα πέντε μηνών και τη μετάθεση των προθεσμιών για τον επαναπροσδιορισμό των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, εισηγείται το Κίνημα Αλλαγής, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Για μια ακόμη ώρα ανοιχτές από σήμερα οι εφορίες για το κοινό, για προγραμματισμένες συναντήσεις. Οι ταμειακές συναλλαγές πραγματοποιούνται έως τις τρεις.

Από αύριο Τρίτη, αρχίζουν να πληρώνονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου στους δικαιούχους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου.

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία απο 8 εως 17 βαθμοί Κελσίου 17 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα