back to top
18.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Σκληρή κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση – «Πολύ λίγα και πολύ αργά αυτά που γίνονται»

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει επενδύσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και έκανε λόγο, με αφορμή τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, για επικοινωνιακές μόνο εξαγγελίες για ελάχιστες προσλήψεις και αυτές εκ των υστέρων.

Τροπολογίες για δώρο Χριστουγέννων και εισόδημα έκτακτης ανάγκης

“Πολύ λίγα και πολύ αργά αυτά που γίνονται”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι αντί οργάνωσης “υπήρξε μία ατελείωτη αλυσίδα λαθών και παλινωδιών”, ενώ προανήγγειλε δύο τροπολογίες από το κόμμα του, αύριο Τετάρτη, για το Δώρο Χριστουγέννων και για εισόδημα έκτακτης ανάγκης.

Για το δώρο Χριστουγέννων υπογράμμισε ότι το κράτος οφείλει να αναλάβει την πλήρη κάλυψη στους εργαζόμενους των πλητττόμενων επιχειρήσεων με βάση τον ονομαστικό τους μισθό, ενώ πρότεινε την χορήγηση παροχής μέσα στο Δεκέμβρη σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία ύψους 400 ευρώ για κάθε ενήλικα, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικα και 100 για κάθε παιδί.

Σχέδιο για δημιουργία «νέου ΕΣΥ»

Προανήγγειλε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επεξεργαστεί σχέδιο για δημιουργία νέου ΕΣΥ με αυξημένες δαπάνες από τον προϋπολογισμό, με 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ενίσχυση δομών πρωτοβάθμιας υγείας, με αναμόρφωση μισθολογίου και γενναίες αυξήσεις μισθών των γιατρών

Τέλος ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα ζητήσει παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών υγείας λόγω κορονοϊού, σημειώνοντας πως “ούτε η λογοδοσία, ούτε ο έλεγχος μπορούν να μπουν σε καραντίνα”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα