back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σκυλακάκης: 419.000 αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4

Διαβάστε επίσης

«Πράσινο» φως για να μπουν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής πήραν 12.361 επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη.

Όπως είπε μέχρι σήμερα το πρωί έγιναν 419.000 αιτήσεις επιστρεπτέας προκαταβολής 4, από επιχειρήσεις με διπλάσια παρουσία εργαζομένων από τις προηγούμενές φορές, καθώς είναι δεσμευμένες να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Αύριο είπε ο υπουργός θα εκδοθεί ανακοίνωση και για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, που θα καλύψει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, διασαφηνίζοντας ότι καμία από τις νέες επιχειρήσεις που θα κάνουν αίτηση, αν πληρούν τα κριτήρια, δεν θα αποκλειστούν από το μέτρο ενίσχυσης.

Τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν είτε στα τέλη του 2019 είτε στις αρχές του 2020 να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, εξαιτίας του όρου για πτώση του τζίρου τουλάχιστον 20%, επεσήμανε ο ερωτών βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης. “Μια επιχείρηση που ανοίγει τον Δεκέμβριο του ‘19 ή τον Γενάρη του ‘20 είναι απολύτως εύλογο να έχει πολύ περιορισμένα έσοδα το πρώτο διάστημα, και κατά συνέπεια αποκλείεται αυτομάτως από τις ευεργετικές συνέπειες της ρύθμισης”, τόνισε ο κ. Καμίνης, καταθέτοντας μάλιστα στα πρακτικά συγκεκριμένα παραδείγματα τέτοιων επιχειρήσεων που είδαν το αίτημά τους να απορρίπτεται.

Στέλλα Παπαμιχαήλ 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα