back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Nέες διαδικασίες για την εξασφάλιση άδειας κυκλοφορίας και αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Διαβάστε επίσης

Nέες διαδικασίες για την εξασφάλιση άδειας κυκλοφορίας και αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σηματοδοτεί η παράταση του lockdown έως τις 14 του μηνός.

Επομένως:

-Οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να ανανεώσουν την ημερομηνία της άδειας κυκλοφορίας μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

-Οι πληττόμενες επιχειρήσεις, θα κληθούν να υποβάλλουν νέες δηλώσεις.

-Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση αναστολής της σύμβασης μόνον αν εντάσσονται σε αυτό το καθεστώς για πρώτη φορά.

-Οι εργαζόμενοι στις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή, δεν χρειάζεται να υποβάλλουν δήλωση.

-Η αποζημίωση ειδικού σκοπού έχει προσδιοριστεί στα 534 ευρω για το Δεκέμβριο. Αν η αναστολή σύμβασης καλύψει λιγότερες μέρες, τότε αναλογικά μειώνεται και το ποσό της αποζημίωσης.

-Εργαζόμενος με παράλληλη απασχόληση σε επιχείρηση η οποία δεν λειτουργεί με κρατική εντολή και σε πληττόμενη, θα λάβει την ειδική αποζημίωση που δικαιούται από την πληττόμενη επιχείρηση.

-Εργαζόμενος με παράλληλη απασχόληση σε επιχειρήσεις, οι οποίες διέκοψαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, θα λάβει αποζημίωση αντίστοιχη με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης του.

-Όμως, αν η μια επιχείρηση λειτουργεί κανονικά, τότε ο εργαζόμενος δεν λαμβάνει ειδική αποζημίωση.

-Εργαζόμενος που έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, δεν μπορεί να τεθεί σε αναστολή από τον εργοδότη, παρά μόνο αν έχει διακοπεί η λειτουργία της επιχείρησης, με κρατική εντολή.

-Προκειμένου να τεθεί σε αναστολή εργαζόμενος που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, θα πρέπει ο εργοδότης να τροποποιήσει την δήλωση ένταξης στο πρόγραμμα.

Παράλληλα, επεκτείνονται:

-Η υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% του προσωπικού με ειδικότητα στην οποία μπορεί να εφαρμοστεί η απασχόληση αυτής της μορφής.

-Η ευέλικτη προσέλευση και αποχώρηση από τον χώρο εργασίας

-Η δυνατότητα χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που ανήκουν στις ειδικές υγειονομικές ομάδες του πληθυσμού.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα