back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Β. Παπαευαγγέλου: Σε μικρή ύφεση η επιδημία – 18.000 τα ενεργά κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Για μία μικρή ύφεση της επιδημίας στη χώρα μας έκανε λόγο η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου λέγοντας ωστόσο ότι η επιδημία είναι ένας μαραθώνιος που απαιτεί συγκέντρωση και στοχοπροσήλωση στις μικρές νίκες, ενώ παρομοίασε τη διασπορά του κορονοϊού με πινγκ πονγκ ανάμεσα στους εργασιακούς χώρους και τις οικογένειες.

Σήμερα Παρασκευή καταγράφηκαν 316 κρούσματα στην Αττική και 367 στη Θεσσαλονίκη.

18.000 τα ενεργά κρούσματα 

Η κα. Β. Παπαευαγγέλου εκτίμησε πως τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 18.000 και είπε πως νοσηλεύονται 4.000. Οι εισαγωγές ασθενών είναι 360 την ημέρα, ενώ η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια είναι 84%, ποσοστό που στην Αττική είναι 79% και στη Θεσσαλονίκη 94%.
Η κ. Παπαευαγγέλου προειδοποίησε ότι πρέπει να «σχεδιάζουμε από τώρα διαφορετικά αυτά τα φετινά Χριστούγεννα».

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό, είπε ότι θα χρειαστούμε «αρκετούς μήνες για το τείχος ανοσίας ή την ανοσία αγέλης». Και πρόσθεσε ότι κάποιος θα νιώσει ασφαλής 7 μέρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου, άρα «ας μην ετοιμάσει κάποιος πάρτι μετά την 1η δόση του εμβολίου».

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο ρυθμός μετάδοσης Rt είναι κάτω από 1

Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως μειώνονται τα ενεργά κρούσματα, αλλά αυτή την εβδομάδα η μείωση είναι μικρότερη. Τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη – είπε – ο ρυθμός μετάδοσης Rt είναι κάτω από 1.

Ενώ το φορτίο υποχωρεί στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, διατηρείται σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στο βόρεια Ελλάδα. Στο νοτιότερο τμήμα της χώρας, το φορτίο παραμένει χαμηλό.

Νίνα Κομνηνού 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα