back to top
31.9 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

31.9 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σημάδια υποχώρησης του 2ου επιδημικού κύματος της Govid 19 στη χώρα μας με σταδιακή μείωση και του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών. Ωστόσο ο αριθμός των θανάτων παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

579, οι ασθενείς που παραμένουν σε ΜΕΘ. 102 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. 1382 είναι τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων 303 στην Αττική και 283 στη Θεσσαλονίκη.

Πραγματοποιήθηκαν περίπου 30.000 τεστ, σαφώς αυξημένα σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες αφού χθες σε περίπου 10.000 τεστ εντοπίστηκαν 1.251 κρούσματα. Μήνυμα αισιοδοξίας για την περαιτέρω πορέια του κορονοιού στη Βόρεια Ελλάδα είναι ότι η χθεσινή εφημερία των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης έκλεισε με κενές κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ 680 ασθενείς έχουν εξέλθει από αυτές.

Πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ, πλήρως εξοπλισμένες, εγκαινιάστηκαν σήμερα στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», το οποίο πλέον απαριθμεί συνολικά 84 Μονάδες εντατικής θεραπείας.

Tην Παρασκευή οι οριστικές ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη των Χριστουγέννων. Τα SMS θα εξακολουθήσουν να είναι σε ισχύ και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, αλλά θα επιτρέπονται τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους. Δεν θα επιτραπούν, ωστόσο, οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε διαφορετικές περιφέρειες και φοιτητές.

“Ο προϋπολογισμός έχει σημαντικές ταμειακές εφεδρείες για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και για το πρώτο διάστημα του 2021, όπου γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι ακόμα δύσκολα”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, μέσω τηλεδιάσκεψης. Τόνισε ότι η διάρκεια της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορος και αποτελεσματικός θα είναι ο εμβολιασμός, επισημαίνοντας, προς τους βουλευτές του κόμματος πόσο σημαντικό θα είναι το παράδειγμα του καθενός σε τοπικό επίπεδο.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας παραμένουν βραχυχρόνια διαχειρίσιμες, αλλά το δεύτερο “κύμα” της πανδημίας εντείνει την αβεβαιότητα και τους μεσοπρόθεσμους κινδύνους για την Οικονομία, διαπιστώνει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για το Γ’ Τρίμηνο του 2020. Θετικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα από την ανάπτυξη του εμβολίου και το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, με τα συγκεκριμένα κεφάλαια να οδηγούν σε σημαντική άνοδο του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2021-26.

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Πρωθυπουργό, για τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να νοικιάζει ή να αγόρασε εξοχική κατοικία βίλα στα Λεγραινά, στο Σούνιο. Ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω fb, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι επιλέγει τη “λάσπη” προς τους πολιτικούς του αντιπάλους όταν αισθάνεται στριμωγμένος. Σχετικά με το σπίτι στο Σούνιο, αναφέρει ότι τον Ιούνιο υπέγραψε 4ετές μισθωτήριο εξοχικής κατοικίας 71 τ.μ. με αντίστοιχο εμβαδόν υπογείου, έναντι μισθώματος 500 ευρώ μηνιαίως για τα 3 πρώτα χρόνια και 900 ευρώ για τον τέταρτο χρόνο. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020. Σημειώνει, επίσης, ότι οι εργασίες ανακαίνισης έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκαν πριν ξεκινήσει η μίσθωση. Τέλος, ζητεί την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέροντας ότι εάν αυτό δεν γίνει, θα ασκήσει τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει και το ποσό της αποζημίωσης θα το καταθέσει στον ΕΔΟΕΑΠ, στο Ταμείο των δημοσιογράφων.

“Ο κ. Τσίπρας μας λέει ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα, με 500 ευρώ τον μήνα! Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ”, απαντά η ΝΔ. “Nα ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης το παράδειγμα διαφάνειας και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν”, ζητεί, σε απάντηση, η Κουμουνδούρου. Εξώδικα στον εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη το δημοσιογράφο στα ΝΕΑ Γιώργο Παπαχρήστο και την εταιρεία alter ego απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εντωμεταξύ στην υπόθεση παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είπε ότι οι αποφάσεις των πολιτικών είναι δικές τους, αν θέλει να πάει να νοικιάσει ένα σπίτι να πάει, δεν νομίζω ότι θα ενταχθεί μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση. Τουλάχιστον όχι από εμένα.

Εικοσιτετράωρη απεργία από τις έξι το απόγευμα κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και τη ΓΓ Ενημέρωσης, ζητώντας να αποσυρθεί αμέσως το άρθρο 41 του σχετικού με τα ΜΜΕ νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, διατηρείται ο κανόνας των 400 εργαζομένων σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό, όχι πλέον αποκλειστικά υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αλλά και υπό καθεστώς σύμβασης παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έργου.

Εκ νέου μήνυμα στην Άγκυρα πως ενεργεί με τρόπο «εκτός των ορίων της διεθνούς νομιμότητας και πως έχει καταστεί «ο ταραχοποιός» της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αμέσως μετά την τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του από την Κύπρο και την Ιορδανία σήμερα στο Αμμάν. Επίσης ο κ Δένδιας είπε πως η Τουρκία απειλεί «με χρήση βίας. Έχει απειλήσει με πόλεμο την Ελλάδα, εάν η Ελλάδα ενεργήσει σύμφωνα με αυτό που αποτελεί κυριαρχικό της δικαίωμα, να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια» ενώ πρόσθεσε πως η Άγκυρα «εργαλειοποιεί» το μεταναστευτικό.

Συνελήφθη η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία το απόγευμα πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα, στο σπίτι της στην Παιανία και στη συνέχεια κλείστηκε μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες η 75χρονη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Καιρός

Νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που αύριο και μεθαύριο θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Στην Αττική, η κακοκαιρία θα ενσκήψει πρόσκαιρα το μεσημέρι της Πέμπτης. Τοπικές βροχές από αύριο το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 19 βαθμοί Κελσίου – 13 βαθμοί, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα