back to top
16.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Lockdown: Στις 11:00 οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο – Εκκλησίες – Πως θα ανοίξουν τα καταστήματα

Διαβάστε επίσης

Στις 11:00 αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για το πως θα λειτουργήσουν λιανεμπόριο και εκκλησίες την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συμφώνησε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί το άνοιγμα μέχρι την προσεχή Δευτέρα των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων.

Στην εισήγηση περιλαμβάνεται και το άνοιγμα των μικρών εμπορικών καταστημάτων, αλλά μόνο με ραντεβού, για την παραλαβή προϊόντων, κάτι που πάντως απέρριψε -μέσω του Αθήνα 9.84- ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιφυλακτική, αλλά ωστόσο εγκρίνει τη λειτουργεία κάποιων δραστηριοτήτων. «Ότι βήμα γίνεται, γίνεται προσεκτικά καθώς δε θέλουμε πισωγύρισμα. Είναι δύσκολες οι αποφάσεις και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όπως κάνει η κυβέρνηση, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό ΜΕΘ είναι κατειλημμένο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, σημειώνοντας ότι έρχεται και η 5η Επιστρεπτέα Προκαταβολή για αυτό τον λόγο . Όπως είπε, υπάρχουν επίσης προγράμματα ΕΣΠΑ που τρέχουν αυτή την ώρα για πολλούς κλάδους και ξεκινά και ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που έχει σχέση με την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος για το λιανεμπόριο, για την εστίαση και για άλλους κλάδους. «Δε θα σταματήσει να στηρίζει η κυβέρνηση. Μας εμπιστεύονται οι αγορές και μπορούμε να δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια και αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε μικρότερη ύφεση από το ευρωπαϊκό μέσο όρο» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας είναι στις δύο πρώτες θέσεις στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλε το πρόγραμμα για το ταμείο ανάκαμψης. «Εμείς είμαστε έτοιμοι όταν θα καταλήξουν οι συμφωνίες να ξεκινήσουμε. Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε 32+40 δισ. για τα προγράμματα που εμπροσθοβαρώς πρέπει να πέσουν στην οικονομία και νομίζω θα το κάνουμε πολύ γρήγορα» κατέληξε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα