back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Διαβάστε επίσης

Τη διασφάλιση ότι οι θέσεις εργασίας θα διαφυλαχθούν και ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο, έθεσε ως απόλυτη, άμεση προτεραιότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 22ο ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την Ελλάδα που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και τη συμμετοχή μεγάλων επενδυτικών τραπεζών.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε βεβαιότητα πως όταν η χώρα ανακάμψει, η παραγωγική ικανότητα της οικονομίας δεν θα έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα, ενώ κάλεσε τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα, αλλά και τους εργαζόμενους από άλλες χώρες να πάρουν την απόφαση να εργαστούν από την Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη τα φυσικά της πλεονεκτήματα και τα κίνητρα που προσφέρει.

Υπογράμμισε επίσης ότι παρά την αναταραχή που έφερε στη χώρα και σε ολόκληρο τον κόσμο η πανδημία, το βασικό μήνυμα από το 2019 παραμένει επίκαιρο: «Εκλεγήκαμε με μια πλατφόρμα μεταρρυθμίσεων για να αλλάξουμε τη χώρα. Πιστεύω ακράδαντα πως αξίζει στην Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της χάραξης των πολιτικών σε διεθνές επίπεδο. Και είμαι σίγουρος πως με την υποχώρηση της πανδημίας, η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των νικητών, έχοντας πετύχει μια γρήγορη ανάκαμψη η οποία θα ενισχύεται από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί», τόνισε.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις επισήμανε ότι παρά την πανδημία, έχουμε εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων, όπως της Microsoft για την ανάπτυξη data center, της Volkswagen που ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα έξυπνης κινητικότητας και ηλεκτροκίνησης των οχημάτων σε ένα από τα νησιά μας και της Pfizer που θα δημιουργήσει ένα δεύτερο κόμβο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις «πολυάριθμες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πλάνο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης”, ενώ μίλησε για την μείωση των φόρων σημειώνοντας ότι μετά «την μείωση της φορολόγησης του εταιρικού εισοδήματος και μερίσματος, τώρα μειώνουμε και τη φορολόγηση της μισθωτής εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων εισφορών και της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης».

Αναφέρθηκε επίσης στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ενώ στάθηκε και στην ψηφιοποίηση του δημοσίου, λέγοντας: «Απλοποιούμε και ψηφιοποιούμε πολυάριθμες υπηρεσίες και διαδικασίες που απαιτούσαν φυσική επαφή. Η ψηφιοποίηση του κράτους είναι το βασικό όχημα για την άρση των εμποδίων και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Και η ψηφιακή εκπαίδευση διασφαλίζει την πρόσβαση σε όλους».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα