back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Α. Βατόπουλος: Αν όλα πάνε καλά, αρχές Ιανουαρίου θα μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για άρση των περιοριστικών μέτρων

Διαβάστε επίσης

«Εφόσον όλα πάνε καλά και έχουν μειωθεί αρκετά τα κρούσματα, αρχές Ιανουαρίου θα μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για την άρση των περιοριστικών μέτρων» εκτίμησε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Αναφορικά με το «πράσινο φως» που έδωσε η επιτροπή για αύξηση του αριθμού των πιστών στις Εκκλησίες, είπε  πως «οι αριθμοί ήταν τέτοιοι που επέτρεπαν την ύπαρξη αποστάσεων και συνεπώς μπορούσε να υιοθετηθεί αυτό το μέτρο υγειονομικά. Ανησυχία για τυχόν συναθροίσεις έξω από τους ναούς υπάρχει» πρόσθεσε ο κ Βατόπουλος τονίζοντας ωστόσο πως η «πρέπει η εκκλησία να μεριμνήσει ώστε να αποφευχθεί αυτό»
Για τα γιορτινά τραπέζια συνέστησε προσοχή και μέτρο και κάλεσε τους πολίτες να προφυλάσσουν τους εαυτούς τους, να μην συνωστίζονται για να μην έχουμε και πισωγύρισμα.
«Η συνεύρεση 9 ατόμων αποτελεί έναν αριθμό συμβιβασμού και όχι μια συγκεκριμένη εισήγηση της Επιτροπής. «Δεν υπάρχουν κάποια μαθηματικά πίσω από αυτόν τον αριθμό, αλλά δεν είναι το θέμα αν θα είμαστε δύο ή τρεις ή εννιά αλλά πως θα προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και πως θα σωθούν περισσότεροι άνθρωποι»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα