back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε καραντίνα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και θα μπει σε καραντίνα, αν και το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός Πομπέο ταυτοποιήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον COVID. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε το πρόσωπο αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός υποβλήθηκε σε τεστ και είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα μπει σε καραντίνα. Παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του υπουργείου».

Προς το παρόν δεν είναι σαφείς οι περιστάσεις υπό τις οποίες ο Πομπέο ήρθε σε επαφή με το πρόσωπο που μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό, ωστόσο η Washington Post ανέφερε χθες, Τρίτη, πως ακύρωσε μια ομιλία που επρόκειτο να δώσει σε πάρτι σε εσωτερικό χώρο που οργάνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πομπέο, για τις οποίες η Post ανέφερε ότι στάλθηκαν 900 προσκλήσεις, προκάλεσε επικρίσεις από το Κογκρέσο. Την περασμένη εβδομάδα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κάλεσε τον Πομπέο να ακυρώσει τις εκδηλώσεις προκειμένου να αποφύγει να εκθέσει σε «απερίσκεπτο υγειονομικό κίνδυνο» τους υπαλλήλους του υπουργείου και το προσωπικό της εκδήλωσης.

Περισσότεροι από 72,66 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν καταγραφεί περίπου 16,7 εκατ. μολύνσεις και περισσότεροι από 304.000 θάνατοι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα