back to top
24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βουλή: «Ναι» από την Ολομέλεια στην άρση ασυλίας των Πολάκη – Αδαμοπούλου

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη και της Αγγελικής Αδαμοπούλου ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Σε σύνολο 293 ψηφισάντων βουλευτών, για τον κ. Πολάκη, τον οποίο μήνυσε ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης, υπέρ της άρσης ψήφισαν 184 βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση και κατά 109 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25.

Για την βουλευτή του Μέρα 25 Αγγελική Αδαμοπούλου, την οποία μήνυσε Ένωση Αστυνομικών για αναφορά της περί «κουκουλοφόρων αστυνομικών», υπέρ της άρσης ψήφισαν 162 βουλευτές από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, κατά 116 από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25 και βρέθηκαν και 15 παρών.

Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας υπήρξε και νέα ένταση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή αποτέλεσε η μαντινάδα του Παύλου Πολάκη στο κλείσιμο της τοποθέτησης του, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον δημοσιογράφο και εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

«Σαν πληγωθεί ο αετός να μην τον ελυπάσε θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι» ήταν η μαντινάδα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα που έκανε λόγο για απειλές και τις παρομοίασε με το γκεμπελικό σύνθημα «θα ξαναρθούμε και θα τρέμει η γη» Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ακούστηκαν οι φωνές «Ντροπή, ντροπή» και του ζητήθηκε να ανασκευάσει. «Δεν εννοούσα κάτι για ναζιστική νοοτροπία, είπα ότι με αυτές τις εκφράσεις εκτοξεύονται απειλές» απάντησε ο κ Μπούγας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα