back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελ. Γερουλάνου: Το Library4all έχει προσφέρει περισσότερα από 290.000 βιβλία σε 2.238 σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Για την κοινωνική δράση , μίλησε η παιδαγωγός, συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος της εν λόγω αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, κ. Ελένη Γερουλάνου στον Αθήνα 9.84 και στην Έλενα Χατζηιωάννου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

Βασικός τομέας δράσης του Library4all, είναι η υποστήριξη σχολικών βιβλιοθηκών. Συγκεκριμένα, ενημερώνεται για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δημιουργηθεί μία βιβλιοθήκη ή να διευρυνθεί η υπάρχουσα συλλογή τους με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Τα βιβλία, όπως εξήγησε η κ. Γερουλάνου, προσφέρουν κυρίως ιδιώτες, εκδότες, συγγραφείς, εικονογράφοι, ιδρύματα, φίλοι του Library4all, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η ιδέα ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια, όταν και μαζευτήκαμε πέντε φίλοι και αποφασίσαμε να προσφέρουμε παιδικά βιβλία σε δημόσια σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έχουμε προσφέρει περισσότερα από 290.000 βιβλία σε 2.238 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, σε επτά τμήματα παιδιατρικών νοσοκομείων, σε 250 φορείς, κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και σε πολλές δομές που φιλοξενούνται παιδιά προσφύγων» τόνισε.

«Το ελληνικό δημόσιο έχει εξοικονομήσει σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ από τα βιβλία που έχουμε στείλει εμείς στα σχολεία», πρόσθεσε.

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα κάθε μήνα για βιβλία: «Αυτή τη στιγμή περιμένουν 120 νηπιαγωγεία από την περσινή χρονιά. Στέλνουμε όσα βιβλία έχουμε και όταν αυτά λιγοστεύουν έρχεται το bookwave για να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα βιβλίων που γίνεται μια φορά το χρόνο στο Μουσείο Μπενάκη στις αρχές Φεβρουαρίου και εκεί συγκεντρώνονται βιβλία μέσα από bookdrives που πραγματοποιούν κυρίως ιδιωτικά σχολεία και φορείς με στόχο να καλύψουμε μεγαλύτερο αριθμό σχολείων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Ωστόσο, όπως είπε, αποφασίστηκε το επόμενο bookwave να μην πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, λόγω της πανδημίας:  «Συγκεντρώνουμε βιβλία και όσο παραμένουν κλειστά τα σχολεία, τα κουτιά περιμένουν στην αποθήκη μας. Mόλις μας δώσει το πράσινο φως το Υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσουμε και πάλι τις αποστολές».

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να προσφέρει ή να λάβει βιβλία, μπορεί να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους του Library4alΙ μέσω του [email protected]

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα