back to top
30.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

30.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος

Διαβάστε επίσης

Για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, για τη βίβλο ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και για το νέο υπερσύγχρονο δίκτυο 5G στη καθημερινότητα των πολιτών, μίλησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος στο Αθήνα 9,84 και στον Νίκο Καρούτζο.

Εμβολιασμός: «Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έχουν οι υγειονομικοί, οι ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι σε γηροκομεία»

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, «οι πολίτες θα λαμβάνουν SMS μέσω του συστήματος της άυλης συνταγογράφησης. Με το μήνυμα αυτό θα ενημερώνονται για την ημέρα, την ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν.
Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο, το ραντεβού δεν εξυπηρετεί κάποιον, θα πρέπει να ζητήσει νέο, είτε μπαίνοντας ο ίδιος στην σχετική πλατφόρμα emvolio.gov.gr είτε απευθυνόμενος σε ΚΕΠ ή το φαρμακείο της γειτονιάς του»

Για ψηφιακή βίβλο:

«Η βίβλος ψηφιακού μετασχηματισμού είναι ο οδικός χάρτης για την ψηφιακή Ελλάδα. Παρουσιάζει το τι πρέπει να γίνει μέσα στην ερχόμενη 5ετία. Εκεί περιγράφονται αναλυτικά περισσότερα από 400 έργα τα οποία αποτελούν τις οριζόντιες και κάθετες παρεμβάσεις που υλοποιούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για την περίοδο 2020 – 2025».

Πολίτες που δεν είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά εργαλεία:

«Θα αξιοποιηθεί η ψηφιακή ακαδημία πολιτών μέσα από το gov.gr. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που προσφέρει πάνω από 1800 ώρες δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακές δεξιότητες. Ακόμα όμως αν και αυτό για ορισμένους δεν είναι εφικτό τότε υπάρχει σχεδιασμός να υπάρχει μέσα στα ΚΕΠ ένα εξειδικευμένος υπάλληλος, όπως συμβαίνει και στις τράπεζες, και να καθοδηγεί τον πολίτη».

To 5G στη ζωή των πολιτών:

«Το 5G είναι η τεχνολογία που θα φέρει εντυπωσιακές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του 5G όπως οι υψηλές ταχύτητες, η υψηλή χωρητικότητα, η αξιοπιστία της σύνδεσης και ο άμεσος χρόνος απόκριση.
Η τεχνολογία 5G θα αξιοποιηθεί μέσα από εφαρμογές σε όλους τους τομείς, όπως μεταξύ άλλων, τηλεϊατρική με απομακρυσμένη ρομποτική χειρουργική και «έξυπνα» ασθενοφόρα, αυτόνομα οχήματα, απομακρυσμένη εκπαίδευση με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας και ολογραμμάτων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα