back to top
33.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

33.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Επιφυλακτικοί οι γονείς για την επιστροφή στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία στις 8 Ιανουαρίου

Διαβάστε επίσης

Με αρκετές επιφυλάξεις αντιμετωπίζει ο κόσμος το ενδεχόμενο να ανοίξουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις 8 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του 9.84. Οι ερωτηθέντες γονείς είναι αυτοί που εκφράζουν τις μεγαλύτερες ανησυχίες για μια νέα έξαρση του ιού από τον επόμενο μήνα, λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών που ευνοούν την διασπορά του.

Από την μια πλευρά, κρίνεται από ορισμένους θετική η επάνοδος των μαθητών στη μάθηση και η επικοινωνία τους με άλλα παιδιά, ενώ σίγουρα- όπως λένε- θα χαλαρώσει και ένα βάρος για τους εργαζόμενους γονείς. Από την άλλη υπάρχουν και οι διστακτικοί που τονίζουν ότι «παρά τα αυστηρά μέτρα που θα ισχύουν, θεωρείται αβέβαιο κατά πόσο μπορούν να τα τηρήσουν οι μικρότεροι μαθητές». Από τους συγκεκριμένους ερωτηθέντες εκφράζονται επίσης σοβαρές ανησυχίες, καθώς όπως λένε, «τον Ιανουάριο μπορεί να υπάρξει νέα έξαρση και διασπορά του ιού, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών».

Ένα ακόμη ζήτημα που θέτουν οι περισσότεροι αφορά στην κινητικότητα των γονέων που θα υπάρχει σε περίπτωση που ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. «Με δεδομένο ότι, πολλοί γονείς συνοδεύουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό, παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις συνωστισμός στον εξωτερικό χώρο που συντελεί στην επιδημιολογική επιβάρυνση», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα