back to top
30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αλλά και στο παραλιακό μέτωπο δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις, εικόνες συνωστισμού. Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο “Αλκυονίδες” για την επιτήρηση των μέτρων.

Νέα εστία κορωνοϊού εντοπίστηκε στη χώρα μας και ειδικότερα στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων. Τις τελευταίες ημέρες περισσότερα από 30 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην περιοχή, ενώ 4 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μετά τη συρροή κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει σπεύσει στα Μεγάλα Καλύβια και πραγματοποιεί rapid test στους κατοίκους.

Τα πρώτα μηνύματα με την ημερομηνία και τον τόπο του εμβολιασμού τους κατά του κορωνοϊού θα αρχίσουν να λαμβάνουν από αύριο οι πολίτες άνω των 85 ετών, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Το προγραμματισμένο τους ραντεβού, μπορούν να το αποδέχονται ή να το αλλάζουν μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr. Όσοι δεν διαθέτουν άυλη συνταγογράφηση μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους μέσω της ίδιας ιστοσελίδας ή αλλιώς σε φαρμακεία και ΚΕΠ. Οι εμβολιασμοί των περίπου 100.000 ατόμων άνω των 85 ετών θα αρχίσουν στις 20 του μηνός.

Ανοίγουν αύριο δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών δημοτικού και νηπιαγωγείου ανά ομάδες, όπως έχει ορίσει ο διευθυντής κάθε σχολείου, για τον περιορισμό συγχρωτισμού.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν όχι επειδή έτσι θέλησε το υπουργείο Παιδείας, αλλά γιατί σε συνεργασία με το υπ. Υγείας και με ομόφωνη γνώμη των ειδικών κρίθηκε ότι δεν πλήττεται η δημόσια υγεία και αυτό επιβάλλουν κοινωνικοί και ψυχολογικοί λόγοι” τόνισε στον σταθμό μας, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή υπογραμμίζοντας ότι “Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου συμβάντος”.

Για πρόχειρο άνοιγμα των σχολείων μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 , ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Τρούλης και εκτίμησε ότι σύντομα θα ξανακλείσουν. Σημείωσε δε ότι θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί σε τεστ όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Στην Κυψέλη έγινε σήμερα η πρώτη μεγάλη Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας για την νέα χρονιά, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Όπως γράφει στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Με επιμονή κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά και κάθε Κυριακή σε μία Δημοτική Κοινότητα. Πάμε έτσι και το 2021”.

Το υπηρεσιακό πιστόλι αστυνομικού έκλεψαν άγνωστοι δράστες από το σπίτι του στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες εισέβαλαν στο χώρο παραβιάζοντας παράθυρο του σπιτιού και στη συνέχεια σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο όπου φυλάσσονταν το πιστόλι. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ…

ΠΑΟΚ – Βόλος: 1-1 στο ημίχρονο

5 και τέταρτο: Ατρόμητος – ΟΦΗ και

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης.

7 και μισή: Παναθηναϊκός – Λάρισα

Και ο καιρός…

Νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα