back to top
23.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

23.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

European Super League: Κλειστή Λίγκα με αστρονομικά κέρδη

Διαβάστε επίσης

Οι «Times» του Λονδίνου έφεραν στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες που αφορούν στην υπό σύσταση European Super League, παρότι FIFA και συνομοσπονδίες δεν δείχνουν καμία διάθεση να την αναγνωρίσουν.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το ευρωπαϊκό σούπερ-πρωτάθλημα θα έχει 15 μόνιμα μέλη, ενώ άλλα πέντε θα μπαίνουν κάθε σεζόν μέσω προκριματικών αγώνων. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να δώσουν το «παρών» έξι αγγλικές ομάδες (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ), τρεις ισπανικές (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης), δύο γερμανικές (Μπάγερν, Ντόρτμουντ), μία γαλλική (Παρί Σεν Ζερμέν) και τρεις ιταλικές που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές..

Όλες αυτές οι ομάδες θα βρίσκονται κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα, ως μόνιμα μέλη, λαμβάνοντας υπέρογκα ποσά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει στο European Super League θα λαμβάνει 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν θα δίνονται επιπλέον χρήματα που θα κυμαίνονται από 150 μέχρι 240 εκατομμύρια!

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην διοργάνωση, οι 20 συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των δέκα ομάδων, δίνοντας από 18 έως 23 παιχνίδια κάθε αγωνιστική περίοδο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα