back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Aντίστροφη μέτρηση για πληρωμές ειδικής αποζημίωσης και Δώρων

Διαβάστε επίσης

Έως την Παρασκευή 29 του μηνός αναμένεται να καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού και οι διαφορές Δώρων σε εργαζόμενους, ενώ εντός του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου αναμένεται η πληρωμή για τις αναστολές συμβάσεων Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα:

Δώρο Χριστουγέννων: Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, την ερχόμενη Παρασκευή θα καταβληθεί στους 645.000 μισθωτούς που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, το ποσό που οφείλει η Πολιτεία από το δώρο Χριστουγέννων. Πρόκειται ένα ποσό που αφορά το μήνα Δεκέμβριο και μπορεί να φτάσει έως και τα 73 ευρώ ανά εργαζόμενο. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με πίστωση του ποσού που αναλογεί στον κάθε εργαζόμενο, στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Αναστολές συμβάσεων τελευταίου διμήνου: Με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα, αναμένεται να γίνει η πληρωμή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, οι οποίες αφορούν την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και όσοι υπέβαλλαν μονομερείς δηλώσεις. Κυρίως πρόκειται για επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς.

Δώρο Πάσχα: Αναμένεται να κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα για τις επιχειρήσεις, οι οποίες προέβησαν σε διορθωτική δήλωση. Η σχετική προθεσμία υποβολής διορθωτικών αιτήσεων έληξε την περασμένη Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου και τώρα αναμένονται οι διασταυρώσεις στοιχείων για να πραγματοποιηθεί και αυτή η καταβολή στους δικαιούχους.

Αναστολές συμβάσεων Ιανουαρίου: Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας, η υποβολή αιτήσεων λήγει την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου και η καταβολή θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα