back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ένας χρόνος χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ

Διαβάστε επίσης

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από εκείνη την αποφράδα ημέρα που ακούστηκε η είδηση του χαμού του θρύλου του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ, και της κόρης του, Τζιάνα, σκορπίζοντας παγκόσμια θλίψη.

Ήταν Κυριακή 26 Ιανουαρίου του 2020, όταν ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα και επτά ακόμα επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα. Ένας από τους κορυφαίους που άγγιξαν ποτέ την «πορτοκαλί θεά» έφευγε σε ηλικία μόλις 41 ετών. Στο άκουσμα της είδησης, «πάγωσε» όλοι, οι λάτρεις του μπάσκετ αλλά και όλος ο κόσμος, έμεινε άφωνος και συγκλονισμένος για μέρες με την απώλεια του σπουδαίου άσου των Λέικερς.

NTSB to Determine Cause of Helicopter Crash That Killed Kobe Bryant – NBC  Los Angeles

Οι επόμενες μέρες ήταν πολύ δύσκολες και πένθιμες. Στο ΝΒΑ σε όλα τα γήπεδα τίμησαν τη μνήμη του Κόμπι. Πολλά παιχνίδια ξεκίνησαν με παράβαση 24 δευτερολέπτων ή 8 δευτερολέπτων δεύτερης κατοχής, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του, καθώς στην τεράστια καριέρα του στο ΝΒΑ φόρεσε αυτά τα δύο νούμερα στη φανέλα του.

H επιμνημόσυνη δέηση έγινε στις 24 Φεβρουαρίου στο Staples Center. Απλός κόσμος και πολλοί αστέρες τόσο του NBA όσο και του καλλιτεχνικού χώρου γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο του LA, για να τιμήσουν την μνήμη των αδικοχαμένων «Black Mamba», της Τζιάνα και των άλλων αδικοχαμένων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε μέσα στην ομίχλη.

RIP G.O.A.T — Steemit

Στο ιστορικό γήπεδο παρευρέθηκαν και διάφοροι αστέρες του αθλήματος που έχουν αφήσει την δική τους ιστορία στην κορυφαία Λίγκα, όπως ο ζωντανός «θρύλος» Μάικλ Τζόρνταν που θεωρούσε τον Κόμπι μικρό του αδερφό, αλλά και οι Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, Μάτζικ Τζόνσον, Μπιλ Ράσελ, Τζέρι Ουέστ, Φιλ Τζάκσον, Σακίλ Ο’Νιλ, Πάου Γκασόλ, Ντουέιν Ουέιντ, Άντονι Ντέιβις, Στεφ Κάρι, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Ουέστμπρουκ και Ντέβιν Μπούκερ.

Tearful Michael Jordan pays tribute to 'brother' Kobe Bryant at memorial  service | Kobe Bryant | The Guardian

Όλοι ήταν εκεί στο κατάμεστο γήπεδο για να πουν το τελευταίο αντίο σε έναν από τους καλύτερους που «πάτησαν» το πόδι τους στη γη. Αλλά και στην κόρη του που έφυγε σε τόσο νεαρή ηλικία από τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια.

Τα υπόλοιπα επτά θύματα του δυστυχήματος ήταν η προπονήτρια της Τζιάνα, Κριστίνα Μόσερ, ο προπονητής του κολεγιακού μπέιζμπολ του Orange County, Τζόνι Αλτομπέλι, η γυναίκα του, Κέρι και η κόρη του, Αλίσα, αλλά και ο πιλότος, Άρα Ζομπάγιαν. Επίσης, στο ελικόπτερο ήταν η Πέιτον Τσέστερ, συμπαίκτρια της Τζιάνα, και η μητέρα της, Σάρα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα