back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Πάνος Σταμπουλίδης: Αύξηση τζίρου με το άνοιγμα της αγοράς, αλλά και αγωνία για την επόμενη ημέρα

Διαβάστε επίσης

Ικανοποιημένος για την κίνηση στην αγορά και την αύξηση κατά 40% του τζίρου με την επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων και τις προσφορές προς τους καταναλωτές , εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον  Γιάννη Παπαγεωργίου.  
Οπως ανέφερε «Με το άνοιγμα των καταστημάτων, υπήρξε κινητικότητα και αυτό δείχνει τη δυναμική της οικονομίας. Από την άλλη πλευρά ήταν λογικό, επειδή πολλές επιχειρήσεις βρισκόντουσαν σε  αναστολή για μεγάλο διάστημα. Καταγράφηκε αύξηση του τζίρου 30 με 40% σχεδόν σε όλα τα αγαθά, ειδικά στα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης. Θα είναι μια καλή χρονιά φέτος ώστε να καλύψουμε τη ζημιά από την πανδημία και οι καταναλωτές να επωφεληθούν των προσφορών.»
Ο κ Σταμπουλίδης πρόσθεσε ότι το λιανεμπόριο λειτούργησε σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι «έχει αξία να μετρηθεί η δεύτερη εβδομάδα που διανύουμε για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Εχουμε πάντα ενεργοποιημένα τα εργαλεία στήριξης των επιχειρήσεων, υπάρχει ένα πλέγμα σε ισχύ εδώ και 10 με 11 μήνες.»
Προβληματισμένος δήλωσε σε σχέση με τα φαινόμενα συνωστισμού και συνέστησε στο καταναλωτικό κοινό να μην συνωθείται επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν αποθέματα στα προϊόντα.»
Σταθμίζοντας τα δεδομένα για την επόμενη ημέρα στο λιανεμπόριο παρατήρησε πως «υπάρχει αγωνία για να πετύχουμε, παράλληλα με τα μέτρα στήριξης να μην έχουμε λουκέτα στην αγορά.»  
Θετικά εκφράστηκε ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή για το  ηλεκτρονικό εμπόριο και τις αγορές  μέσω διαδικτύου, κάνοντας λόγο για «θετική κληρονομιά που θα μας ακολουθεί και στο μέλλον.»
Καταληκτικά εκτίμησε ως σημαντική την εβδομάδα που διανύουμε, αλλά τόνισε πως «είναι νωρίς για την αποτίμηση της κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων.»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα