back to top
23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Νέα παράταση για την υποχρεωτική τηλεργασία

Διαβάστε επίσης

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεργασίας σε επιχειρήσεις και ειδικότητες όπου είναι εφικτή η εφαρμογή του.

Ειδικότερα, επιχειρήσεις που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, υποχρεούνταν να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζομένους τους, σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.

Οι εργόδότες, οφείλουν να προαναγγείλουν πριν την έναρξη της εργασίας, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας, την εξ αποστάσεως εργασία.

Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης της αυτής, επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση, κατόπιν σχετικού ελέγχου από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Παράλληλα, το ωράριο εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, προσαρμόζεται, κατά την έναρξη και λήξη του με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός δίωρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους. Για το χρονικό διάστημα εφαρμογής του μέτρου, αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα