back to top
35.4 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

35.4 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Τάκης Παναγιωτόπουλος: Μη ανεκτό να σταματά η παραγωγή εμβολίων για να αυξηθούν τα εργοστάσια μιας εταιρίας. Δεν εξετάζεται νέο γενικό απαγορευτικό στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Για επείγουσα ανάγκη επιστράτευσης δυνάμεων μεγάλης εμβέλειας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με στόχο τη παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων εντός και εκτός ΕΕ, έκανε λόγο ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου. Παράλληλα, τοποθετήθηκε  κατά της επιβολής νέου γενικού απαγορευτικού στην Αθήνα.

Ο κ Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε θέατρο παραλόγου με συμφωνίες που δεν τηρούνται και άγνωστο περιεχόμενο, χαρακτηρίζοντας ιδανική για διακομματική συνεννόηση, κοινή πρόταση ρύθμισης του καθεστώτος παραγωγής εμβολίων από πλευράς κκ Μητσοτάκη, Τσίπρα, Μόσιαλου και Ξανθού. «Το παγκόσμιο σύστημα παραγωγής εμβολίων και φαρμάκων έχει φτάσει στα όριά του. Παρακολουθούμε ένα θέατρο παραλόγου με συμφωνίες που δεν τηρούνται και των οποίων το περιεχόμενο αγνοείται. 
Καίρια, αναγκαία και κρίσιμη η άμεση αναθεώρηση του καθεστώτος παραγωγής τους, όχι αναγκαστικά με μόνιμη αφαίρεση της πατέντας, αλλά να δοθεί η δυνατότητα  μέσω συμφωνιών και σε άλλες παραγωγικές μονάδες να μπουν στο παιχνίδι.  Πρέπει να υπάρχει δυνατότητα παραγωγής εμβολίων και φαρμάκων εντός και εκτός ΕΕ. Πρόταση ρύθμισης έχει ήδη κατατεθεί από τον Πρωθυπουργό από κοινού με τους κκ  Μόσιαλο, Τσίπρα και Ξανθό αποτελεί ιδανικό πεδίο διακομματικής συνεννόησης, σε μια μικρή χώρα  που δεν παράγει εμβόλια, έχει συμφέρον από κάτι τέτοιο και κατανοεί την οξύτητα του προβλήματος.»
Χαρακτήρισε «μη ανεκτό και εκτός μέτρου να πληροφορούμαστε ότι σταμάτησε η παραγωγή εμβολίων για να αυξήσει μια εταιρία τα εργοστάσιά της.» Επιπροσθέτως, προέτρεψε «να κάνουμε το παν προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και να μην μείνουμε παθητικοί θεατές. Είναι αναγκαία η επιστράτευση δυνάμεων μεγάλης εμβέλειας, σε εθνικό και κυρίως σε διεθνές επίπεδο. Είναι προς το συμφέρον ιδίως των μικρών χωρών.»
ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ LOCKDOWN. ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ  
Ο καθηγητής απέκλεισε νέο, γενικό απαγορευτικό στην Αθήνα, λέγοντας πως «οι διαπιστωμένες μολύνσεις δείχνουν στη κατεύθυνση επιβολής περιορισμών και τροποποίησης του συστήματος λειτουργίας της αγοράς»
ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ – ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ
Εκρινε «μεταδοτικότερη τη νέα μετάλλαξη του κορονοιού», αλλά υπογράμμισε πως «δεν σχετίζεται με το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών.»
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ο κ Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τέλος ανησυχία για  την επιδημιολογική εικόνα της Αθήνας που δείχνει να επιβαρύνεται με ραγδαίο ρυθμό. «Οι παράμετροι της ανησυχίας μας αφορούν στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και νοσηλειών, στο περιθώριο αντοχής του συστήματος Υγείας και στην εκτίμηση του ρυθμού αύξησης (Rt) που αγγίζει το όριο συναγερμού.»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα