back to top
34.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

34.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Υπόθεση βιασμού 11χρονης: «Υπερβολική» η προφυλάκιση του προπονητή, λέει ο δικηγόρος του

Διαβάστε επίσης

Αίτημα να αφεθεί ελεύθερος αλλά με ηλεκτρονική επιτήρηση, φορώντας δηλαδή το γνωστό «βραχιολάκι» υπέβαλε ο 38χρονος προπονητής, ο οποίος απολογήθηκε για την υπόθεση του βιασμού αθλήτριας της ιστιοπλοϊας και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

«Θεωρούμε υπερβολικό και επαχθές το μέτρο της προσωρινής κράτησης που επιβλήθηκε στον 38χρονο κατηγορούμενο, και μάλιστα σχεδόν 10 χρόνια μετά την καταγγελλόμενη πράξη. Η παρουσία του στο Δικαστήριο θα μπορούσε να διασφαλιστεί, άλλωστε, με το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), ένας θεσμός ο οποίος έχει στην πράξη αδικηθεί, αφού οι Ανακριτές και οι Εισαγγελείς συνεχίζουν να εκδηλώνουν δισταγμό για την εφαρμογή του» αναφέρει σε δήλωσή του ο συνήγορος του Θεόδωρος Μαντάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε εν μέρει τις αποδιδόμενες σε αυτόν αξιόποινες πράξεις ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος ενώπιον του ανακριτή περιέγραψε αρκετά περιστατικά και συναντήσεις με την ανήλικη αθλήτρια, ισχυριζόμενος ότι επεδίωκε σχέσεις μαζί του, αλλά και πως ήταν σε γνώση η μητέρα της.

Δικηγόρος αθλήτριας: Να το ξανασκεφτεί όποιος θέλει να ανοίξει συζήτηση περί γάμων ή ερωτικών σχέσεων μεταξύ παιδιών

«H προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου αποτελεί τη συντεταγμένη απάντηση των δικαστικών αρχών, οι οποίες αξιολόγησαν και έκριναν, μεταξύ άλλων, και τις εξωφρενικές και αντιφατικές χυδαιότητες που ο ίδιος υποστηρίζει. Η εμμονή δημοσιοποίησης από την πλευρά του, ακόμα και με διαρροή εγγράφων της ανάκρισης, των ισχυρισμών του, εκτός από προκλητική, είναι και μια νέα προσβολή και κακοποίηση του θύματος. Όποιος στη χώρα μας θέλει να ανοίξει συζήτηση περί γάμων ή ερωτικών σχέσεων μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, να το ξανασκεφτεί και να αναλογιστεί και τις ευθύνες του», επισημαίνει η δικηγόρος της αθλήτριας της ιστιοπλοΐας, Κλειώ Παπαπαντολέων.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα