back to top
19.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

19.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν τα νέα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία, τα οποία θα ισχύουν έως τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα για την Αττική σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ έως τις πέντε το πρωί. Για όλες τις άλλες επιβαρυμένες περιοχές η απαγόρευση αρχίζει από τις 6 το απόγευμα. Το λιανεμπόριο λειτουργεί με το σύστημα της παράδοσης εκτός, ενώ καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλεία μπορούν να εξυπηρετούν εντός, αλλά κατόπιν ραντεβού.

Την δια ζώσης εκπαίδευση αρχίζουν αύριο οι μαθητές των Γυμνασίων στην Αττική και στις άλλες εννέα “κόκκινες” περιοχές. Με τηλε-εκπαίδευση συνεχίζουν οι μαθητές των Λυκείων. Στην υπόλοιπη χώρα, Γυμνάσια και Λύκεια, θα λειτουργήσουν κανονικά.

“Δεν είναι εύκολη η ισορροπία” τόνισε ο πρωθυπουργός. “Αξιολογούμε συνεχώς τα δεδομένα και έχουμε επιλέξει μία πολιτική αναπροσαρμογών, ώστε να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και να μην τρέχουμε πίσω από την πανδημία” τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε Τρίκαλα και Καρδίτσα και επανέλαβε την ανάγκη, για απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων.

Ανοδική παραμένει η επιδημιολογική τάση στη χώρα, με την ανησυχία να εντείνεται για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 795 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 383 στην Αττική, με τον κεντρικό τομέα της Αθήνας να έχει το αρνητικό ρεκόρ με 124 νέες λοιμώξεις. 257 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ υπέκυψαν 15 άνθρωποι. Συνολικά οι θάνατοι ανέρχονται σε 5.779.

Μετέωρη η νομική ομάδα υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα μάλιστα που ετοιμάζεται για τη δίκη που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου στην Γερουσία, για να εξετάσει ένα άρθρο κατηγορίας που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, για «υποκίνηση εξέγερσης» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Όπως έγινε γνωστό από πηγή με γνώση του θέματος, δύο βασικοί δικηγόροι του αποχώρησαν από τη νομική του ομάδα, μία απόφαση η οποία, όπως διευκρίνισε, πάρθηκε κοινή συναινέσει.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Στις 3: ΟΦΗ – ΑΕΚ.

5 και τέταρτο: ΠΑΣ Γιάννενα – Ατρόμητος ΚΑΙ ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός.

7 και μισή: Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός.

Χθες: Παναθηναϊκός – Λαμία ΚΑΙ Λάρισα – Βόλος: 0-0. Αστέρας Τρίπολης – Άρης: 2-1

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική, οι οποίες θα αυξηθούν τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα