back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε ρυθμούς Δεκεμβρίου η πανδημία στη χώρα, με επιστροφή χθες σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού. Καταγράφηκαν 1261 νέες μολύνσεις, οι 652 στην Αττική. 22 ασθενείς κατέληξαν, 244 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στα 204 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης.  

 

Το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική, εφόσον οι ειδικοί κρίνουν ότι πρέπει να γίνει, δεν απέκλεισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του στο StarΤόνισε μεταξύ άλλων ότι οι νοσηλείες αυξάνονται σταθερά σε απλές κλίνες Covid στο Λεκανοπέδιο.  

 

Την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενημερώνουν στις 3 το μεσημέρι οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς, Παναγιώτης Αρκουμανέας και Σωτήρης Τσιόδρας. 

 

Σε υπερεστία μετάδοσης κορονοιού εξελίσσεται το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα σε υγειονομικούς. Αρχικά είχαν εντοπιστεί 11 νοσηλευτές και γιατροί με κορονοιό και χθες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έχουν μολυνθεί πολύ περισσότεροι, ίσως και 55 άτομα.   Από τη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο μόνο τα επείγοντα χειρουργεία.  

 

11 τα κρούσματα κορωνοιού σε εργαζόμενους στο μετρό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Σπύρο Ρεβύθη. Αναμένεται η διενέργεια 400 τεστ κορoνοϊού, προκειμένου να προσδιοριστεί το μέγεθος της διασποράς.   

 

Η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κρατών εγείρει μεγάλα εμπόδια στην επίτευξη του παγκόσμιου εμβολιασμού, αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό Foreign Policy ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.                                                                         

 

Νέες διαστάσεις παίρνει το «σίριαλ» με το εμβόλιο της Astrazeneca. Μετά τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Ιταλία και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι δεν θα χορηγήσει το εμβόλιο σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.   

 

Θετική στη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik 5 στην ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας ότι έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.     

 

«H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά τη διπλή εμπρηστική επίθεση έξω από το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Στο στόχαστρο βρέθηκε τόσο το δικό του αυτοκίνητο όσο και της συζύγου του. Την επίθεση καταδίκασαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.   

Για διπλό δολοφονικό χτύπημα από εχθρούς της αστικής δημοκρατίας έκανε λόγο ο κ. Μπογδάνος σε δηλώσεις του πριν από λίγο στην ΕΡΤ.  

Άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι πολυσέλιδες εκθέσεις ιδεών υπέρ τρομοκρατών δεν μπορούν να συγκριθούν με τις μόλις 12 λέξεις που βρήκε το κόμμα για να καταδικάσει τη χθεσινή ενέργεια 

 

Την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ  Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβανσε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.  Δήλωσε ακόμη τη στήριξη της αμερικανικής διπλωματίας στα σχέδια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό.  

  Από την Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Μαρτίου. 

 Σχέδιο στήριξης του ελληνικού νηολογίου υλοποιεί το υπουργείο Ναυτιλίας με στόχο να παραμείνουν υπό ελληνική σημαία τα πλοία.  

Αίθριος αναμένεται σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 9 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι. 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα