back to top
27.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

27.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Η κοινωνία των πολιτών επιμορφώνεται 

Διαβάστε επίσης

Επιμορφωτικό πρόγραμμα «Διεκδικούμε την Αλλαγή! Επιμόρφωση στη Συνηγορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»

30 MKO και grassroots συλλογικότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους αναδεικνύοντας τη συνηγορία σε αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής τους παρέμβασης για την κοινωνική αλλαγή.

Ο στόχος

Σκοπός του προγράμματος επιμόρφωσης είναι να εξοπλίσει τις συμμετέχουσες οργανώσεις με τα απαραίτητα θεωρητικά, μεθοδολογικά και πρακτικά εργαλεία για τη διαμόρφωση συνεκτικών και αποτελεσματικών στρατηγικών και δράσεων συνηγορίας. Όπως εξηγούν οι διοργανωτες, σε μια εποχή που τα ανθρώπινα δικαιώματα τίθενται σε συστηματική αμφισβήτηση, ξεχωριστή βαρύτητα αποκτά η προάσπισή τους μέσα από την αναζήτηση σύγχρονων στρατηγικών και πρακτικών συνηγορίας, δηλαδή όλων εκείνων των πρακτικών άσκησης πίεσης σε θεσμικό/νομικό επίπεδο που συνομιλούν διαρκώς με τα βασικά εργαλεία για την κοινωνική ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση, όπως η έρευνα, οι εκστρατείες, ο ακτιβισμός, η επικοινωνία και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η μέθοδος

Μέσα από διαδικτυακά training, διά ζώσης συναντήσεις και δημόσιες διαδικτυακές εκδηλώσεις – webinars, μέσα από τον καθημερινό προβληματισμό και την οριζόντια ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων σε ειδικά διαμορφωμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα, οι οργανώσεις του προγράμματος επιμόρφωσης έρχονται σε επαφή με τη θεωρία της κοινωνικής αλλαγής, καταστρώνουν τον οδικό χάρτη της στρατηγικής τους, οργανώνουν από κοινού τις δράσεις τους, μοιράζονται εμπειρίες από πρακτικές lobbying και άλλες μορφές άσκησης πίεσης, σχεδιάζουν την επικοινωνιακή τους τακτική, πειραματίζονται με συμπράξεις.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία περισσότερες από δεκαπέντε επιμορφωτικές συναντήσεις, οι οποίες πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Όπως λένε οι συμμετέχοντες: «Μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, ενώνουμε τις δράσεις μας, πολλαπλασιάζουμε τον αντίκτυπο των παρεμβάσεών μας. Οικοδομούμε έναν τόπο συνάντησης, ανταλλαγής, από κοινού οργάνωσης και διεκδίκησης.Για μια κοινωνία των πολιτών που θα θέτει στο επίκεντρο των αγώνων της τη συνεργασία και τη διαρκή βελτίωση των γνώσεων και των πρακτικών της. Για να γίνει η διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπόθεση όλων μας».

Το έργο «Διεκδικούμε την Αλλαγή! Επιμόρφωση στη Συνηγορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τη Διεθνή Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα