back to top
29.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

29.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Μονόδρομος η νίκη με Ισλανδία για την Εθνική

Διαβάστε επίσης

Στη Λιουμπλιάνα βρίσκεται η εθνική γυναικών, ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, τα οποία και θα κρίνουν την πρόκρισή της στην τελική φάση.

Οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού έχουν 6 βαθμούς (2 νίκες – 2 ήττες) στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια και ισοβαθμούν στη 2η θέση του Α΄ ομίλου με τη Βουλγαρία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει στόχο τις δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, ενώ θέλει και τις διαφορές, ώστε να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες πρόκρισής της, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα στο γκρουπ, αυτές τις δύο αγωνιστικές ημέρες.

Στο τρίτο και τελευταίο «παράθυρο» της προκριματικής φάσης, η Eθνική γυναικών αντιμετωπίζει στη «φούσκα» της Λιουμπλιάνας την ουραγό Ισλανδία στις 20:15 την Πέμπτη (4/2), ενώ το Σάββατο (6/2) στις 21:00 δίνει το πιο κρίσιμο αγώνα της απέναντι στη Βουλγαρία.

Η Σλοβενία είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αφού ακόμη και στην… απίθανη περίπτωση που ηττηθεί από Βουλγαρία και Ισλανδία, σε περίπτωση που Σλοβενία και Ελλάδα ισοβαθμήσουν, το «πάνω χέρι» έχουν οι Σλοβένες καθώς επικράτησαν και στους δύο αγώνες τους με τη «γαλανόλευκη».

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Eθνική, είναι πως όσες από τις Ελληνίδες διεθνείς αγωνίζονται σε συλλόγους της χώρας έχουν μείνει εκτός αγωνιστικού ρυθμού και ομαδικών προπονήσεων για διάστημα αρκετών μηνών λόγω του «λουκέτου» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, για τον περιορισμό της πιθανότητας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα