back to top
35.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες η Πάτμος μετά τις μεγάλες πλημμύρες

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε σήμερα και για έξη μήνες το νησί της Πάτμου, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Η απόφαση, ύστερα από αίτημα του δήμου Πάτμου, εκδόθηκε για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών( πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ) που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στο νησί την 1η Φεβρουαρίου.

Στο νησί προκληθηκαν εκτεταμένες καταστροφές από σφοδρές καταιγίδες με αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων.

Εχθές ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών απο τετραμελές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κώ με τη συνοδεία του Δημάρχου, Ελευθερίου Πέντε.

Σήμερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στείλει κλιμάκια είτε απο Ρόδο είτε απο Κώ, με σκοπό να εκτιμήσουν τις ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις στην Πάτμο αλλά και τεχνικούς ώστε να ελέγξουν τις ζημιές στα κτίρια και το οδικό δίκτυο.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές καθώς το νερό και η λάσπη, ιδίως στην περιοχή της Σκάλας, έφτασαν ακόμη και το περιπου μισό μέτρο.

Οι ζημιές προκλήθηκαν κυρίως στο οδικό δίκτυο και σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε παραλιακές περιοχές. Με απόφαση  του Δημάρχου τα σχολεία του νησιού θα μείνουν σήμερα κλειστά.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα