back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΕΑΒ: Το πρώτο αναβαθμισμένο στην Ελλάδα F-16 Viper πέταξε για τις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας, που αναβαθμίστηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), έπειτα από τις επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις, απογειώθηκε χθες Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου από την 114 Πτέρυγα Μάχης με προορισμό τις ΗΠΑ. Πρόκειται για το προϊόν της πρώτης φάσης του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, σε έκδοση Viper, που έχει αναληφθεί από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τη Lockheed Martin. 

Όπως ανακοινώθηκε, στις ΗΠΑ  θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι τελικές πιστοποιήσεις στο συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο θα αποτελέσει το πρότυπο για το σύνολο των μαχητικών τού προγράμματος αναβάθμισης σε διαμόρφωση Viper.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μεγάλης σημασίας για την Πολεμική Αεροπορία -που υλοποιείται με τη συνεργασία της ΕΑΒ και της Lockheed Martin- καθώς θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες του στόλου των μαχητικών της και θα ενισχύσει την υπεροχή της. Το σύνολο της σύμβασης που έχει υπογραφεί ανέρχεται σε περίπου 1,1 δισ. δολάρια. Διακηρυγμένος στόχος της ΕΑΒ και της Lockheed Martin είναι το πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2027.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα