back to top
26.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

26.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Άγιος Βαλεντίνος εν καιρώ πανδημίας – Επιφυλακτικοί οι ανθοπώλες

Διαβάστε επίσης

Μια περίπου εβδομάδα πριν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και τα κόκκινα τριαντάφυλλα φαίνεται ότι αποτελούν για άλλη μια χρονιά επιλογή προτεραιότητας των ερωτευμένων, καθώς έχουν πάρει ήδη τη θέση τους στα ανθοπωλεία.

Οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων, σε μια πρώτη εκτίμηση, βλέπουν λόγω κορονοϊού «φρένο» στην αγορά των λουλουδιών του έρωτα. Σε γενικές γραμμές, οι τιμές σε πολλά είδη κινούνται στα περυσινά επίπεδα, με εξαίρεση τα τριαντάφυλλα που παρουσιάζουν μείωση από 20%-30%, με τους ανθοπώλες να δηλώνουν ότι «κατά αυτόν τρόπο δίνουν την ευκαιρία σε όλους να τα επιλέξουν και φέτος».

Τα μικρά καλαθάκια με διάφορα είδη λουλουδιών κοστίζουν από 20 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 60 ευρώ. Τα πιο ακριβά καλάθια διαθέτουν πολλά είδη λουλουδιών και συνοδευτικά όπως υφασμάτινα αρκουδάκια σε ποικιλία χρωμάτων και καρδούλες.

Οι ανθοπώλες δηλώνουν από τώρα έτοιμοι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά από την άλλη εκφράζουν και την αγωνία τους για το εάν τελικά θα παραμείνουν ανοικτοί λόγω της ρευστής κατάστασης και την τυχόν λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού.

«Αυτή την εποχή, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει. Για παράδειγμα, αυτές τις μέρες ετοιμαζόμαστε για την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Θα προχωρήσουμε μεν σε παραγγελία, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είμαστε ανοικτοί τότε, με κίνδυνο να πάει χαμένο το εμπόρευμά μας, όπως συνέβη μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων», δηλώνουν ορισμένοι ανθοπώλες.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα