back to top
30 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν μέλη του συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, αρχικά με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, και στη συνέχεια με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσης του συνδικάτου από τις 8 έως τις 14 Φεβρουαρίου, ζητώντας μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων.

Προς το τέλος της κινητοποίησης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης, ανέφερε από μεγάφωνο ότι «με τη σημερινή μας κινητοποίηση αναγκάσαμε τον υπουργό Εργασίας να δεσμευθεί πως θα συναντήσει την αντιπροσωπεία μας το επόμενο χρονικό διάστημα», ενώ τόνισε πως αν τις επόμενες μέρες δεν οριστεί η συνάντηση, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα.

Έξω από τη Βουλή βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί το συνδικάτο τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά τα αιτήματα του συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

• Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών εργαζομένων στον Τουρισμό και στον Επισιτισμό (ξενοδοχοϋπάλληλοι, επισιτιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά πρακτορεία, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, τουριστικοί συνοδοί, ξεναγοί). Καμιά απόλυση.

• Εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

• Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων για όλο τον κλάδο με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.

• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας και να προχωρήσει ο μαζικός και δωρεάν, αλλά όχι υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα