back to top
31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Παιχνίδι με το χιόνι στις πλατείες

Διαβάστε επίσης

Γονείς και παιδιά έχουν ξεχυθεί από το πρωί στην πλατεία του Αγίου Θωμά, στο Γουδί, απολαμβάνοντας στιγμές ξεχωριστές, παίζοντας χιονοπόλεμο και φτιάχνοντας χιονάνθρωπους.

Τα παιδάκια υπό την επίβλεψη των γονιών τους δεν σταματούν το παιχνίδι και μάλιστα ορισμένα έφεραν μικρά αυτοσχέδια έλκηθρα για να απολαύσουν ακόμη περισσότερο το χιόνι. Οι γονείς φαίνεται και αυτοί να το απολαμβάνουν καθώς όπως μας είπαν αυτή η μέρα προσφέρεται για να αποδράσουν λίγο από την ψυχολογική κόπωση της καραντίνας και του κορονοϊού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από το πρωί έχει γεμίσει η πλατεία με παιδικές φωνές αλλά και με παρέες μεγαλύτερων που σε ξέφρενους ρυθμούς απολαμβάνουν το λευκό τοπίο με κυνηγητό μέσα στο χιόνι, χιονοπόλεμο και βγάζοντας πολλές φωτογραφίες σέλφι με το κινητό τους για να αποθανατίσουν αυτές τις μοναδικές στιγμές και να τις ανεβάσουν – όπως μας είπαν- αργότερα σε Facebook και ινσταγκραμ.

Να σημειώσουμε ότι στην πλατεία του Αγίου Θωμά, στο Γουδί, όλα τα πεύκα είναι κατάλευκα σκεπασμένα από το χιόνι. Μάλιστα, λόγω του συσσωρευμένου χιονιού σε ένα από τα μεγαλύτερα πεύκα της πλατείας, υποχώρησε ένα από τα τμήματα του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην τέντα περιπτέρου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί λόγω της πτώσης. Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου ειδοποίησε τον δήμο. Επίσης στην πλατεία έχουν υποχωρήσει και άλλα κλαδιά δέντρων λόγω της συσσώρευσης χιονιού, όπως αντίστοιχα δίπλα από την πλαϊνή πόρτα του νοσοκομείου Λαϊκό.

Στην πλατεία του Αγίου Θωμά, αλλά και γενικότερα σε σημεία που υπάρχουν δέντρα φορτωμένα από χιόνι, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για γονείς και παιδιά. Επίσης να σημειώσουμε ότι χρειάζεται προσοχή λόγω ολισθηρότητας από το χιόνι, καθώς γλιστράει πολύ ειδικά στα σημεία που έχει πατηθεί το χιόνι.

Η κίνηση στους παρακείμενους δρόμους διεξάγεται με πολύ δυσκολία λόγω του χιονιού, ενώ υπάρχουν και οχήματα που οι οδηγοί έχουν βάλει αλυσίδες.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα