back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μενδώνη: Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος – Η ιστορία και οι θεσμοί θα το αποφασίσουν απαντά ο Λιγνάδης

Διαβάστε επίσης

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θρυαλλίδα για την έκτακτη συνέντευξη τύπου είναι προφανώς η νέα μήνυση που υποβλήθηκε σήμερα σε βάρος γνωστού ηθοποιού σκηνοθέτη για  βιασμό που φέρεται να έχει τελεστεί το 2010 και ως εκ τούτου το αδίκημα δεν είναι παραγεγραμμένο. Ο μηνυτής, ο οποίος  κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14 ετών δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο .

Η κυρία Μενδωνη είχε αποφύγει μέχρι σήμερα να πάρει θέση παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι βαριές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση – παρενόχληση από γνωστά πρόσωπα του θεάτρου, ειδικά δε του Δημήτρη Λιγνάδη που ήταν, μέχρι προ ημερών, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης μας εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά» είπε η κυρία Μενδονη  προσθέτοντας πως  από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες γύρω από το όνομά του  πιέστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να αποκαλύψει εάν σχετίζεται με όλα αυτά.

Με τις παραπάνω δηλώσεις που αδειάζουν τον Δημήτρη Λιγνάδη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαντά πρώτη φορά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι προσωπικός της φίλος και ότι δεν γνώριζε για τις φήμες που υπήρχαν σχετικά με την προσωπική του ζωή. Τονισε ότι στη διάθεση της δικαιοσύνης θέτει όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του και αυτομάτως και τον εαυτό της, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση, σημείωσε,  για να συμπληρώσει «είμαστε κράτος δικαίου και γι αυτό προχωρούμε δια της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης» Όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού και στη συνέντευξη Τύπου κατέθεσε το πρωί μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Ήρθε η ώρα να σπάσει η σιωπή. Να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Να μην ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα. Στο υπουργείο Πολιτισμού είναι δεδομένο ότι όπου χρειαστεί θα ανανεωθεί το θεσμικό πλαίσιο και θα μπουν κανόνες που θα καθορίζουν με ακρίβεια τις διευθυντικές θέσεις. Δεν έχει κανείς το ελευθέρας να κατακεραυνώνει κανενός την προσωπικότητα. Έχω προτείνει να υπάρξει αναγνώριση των καλλιτεχνικών σχολών. Πρέπει να δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις εργασιακές σχέσεις» ανέφερε η υπουργός.

Η απάντηση Λιγνάδη

«Εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου… Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία», δήλωσε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης μιλώντας στο ΜEGA.

Η δήλωση Λιγνάδη

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη -στη δουλειά της- υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου… Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα