back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών κατά του ρατσισμού 

Διαβάστε επίσης

Πανεπιστημιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Ντιέγκο Μαραντόνα – Το ποδόσφαιρο ενώνει»

Ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών, με συμμετοχή προσφυγόπουλων και ελληνόπουλων διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, προς τιμήν του Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Ιούνιο του 2021.

Το τουρνουά αποσκοπεί να φέρει κοντά παιδιά ημεδαπής και αλλοδαπής καταγωγής, μέσα από το ποδόσφαιρο το άθλημα  κατά κάθε μορφής ρατσισμού και ταξικής διάκρισης.

Η διοργάνωση προς τιμήν του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως δηλώνουν οι διοργανωτές οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί πρότυπο ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας και αθλητή με κοινωνικές ευαισθησίες. «Χωρίς να παραγνωρίζουμε την αντιφατικότητα και την τάση αυτοκαταστροφής του χαρακτήρα του, αξιοποιούμε τη μεγάλη συνεισφορά του, ώστε το ποδόσφαιρο, ως άθλημα και κοινωνικό φαινόμενο, να συνεισφέρει στη γεφύρωση κοινωνικών και εθνοπολιτισμικών αντιθέσεων» τονίζουν.

Ο στόχος

Στόχος και των δύο πανεπιστημίων είναι μέσα από το τουρνουά να ενισχυθεί  το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης, δίδοντας έμφαση στη λαϊκή διάσταση του ποδοσφαίρου, ως αθλήματος που λατρεύεται σε όλο τον κόσμο, πέρα και πάνω από κοινωνικούς και εθνικούς φραγμούς.

Παράλληλα καθώς η Ελλάδα αποτελεί χώρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών με την ένταξη να παραμένει βασικό ζητούμενο, η αμοιβαία προσέγγιση μέσω του αγωνιστικού χώρου και του κατεξοχήν, λαϊκού και δημοφιλούς αθλήματος μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα αλληλοκατανόησης.

Υπεύθυνος σχεδιασμού ο Χουάν Ραμόν Ρότσα

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο Σαββατοκύριακα- Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιστοίχως- με ελεύθερες συμμετοχές παιδιών, αλλοδαπής και ημεδαπής καταγωγής. Θα συντονιστεί από ενιαία Οργανωτική Επιτροπή, προκειμένου να αναδειχθεί η ενότητα των σκοπών.

Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του αθλητικού μέρους θα είναι ο  Χουάν Ραμόν Ρότσα, Αργεντινός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που κόσμησε με την μακρόχρονη παρουσία του το ελληνικό ποδόσφαιρο ως πρότυπο αθλητή για τις επιδόσεις και το ήθος του παράλληλα με την έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει. Το αθλητικό σκέλος θα απαρτίζεται από τη
διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου των ηλικιών Κ10, Κ12, Κ13.

Παράλληλες δράσεις

Πέρα από το αμιγώς αθλητικό κομμάτι και στο περιθώριο αυτού, η δράση θα συμπεριλάβει εκδηλώσεις και συζητήσεις με γονείς και παιδιά για τον αθλητισμό και τον ρατσισμό.

Η οργανωτική επιτροπή θα απευθυνθεί για υποστήριξη σε δημόσιους φορείς, σε ιδρύματα του εξωτερικού και σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Θα αποσταλεί ενημέρωση σε αρμόδιους αθλητικούς φορείς προκειμένου με τη σειρά τους να ενημερώσουν τα τμήματα υποδομής.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα