back to top
26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Σπ. Μπιμπίλας: Έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης

«Έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη» δήλωσε εξερχόμενος από τον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας.

«Μία φράση θα πω και τίποτα άλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει, πριν μιλήσει ο ίδιος.

Ο κ. Μπιμπίλας, κλήθηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό να εισφέρει τα στοιχεία για σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που διενεργείται εντός του ΣΕΗ. Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα, είχε προγραμματιστεί πριν από την κατάθεση της δεύτερης μήνυσης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ παραγγελία δόθηκε από τον εισαγγελέα στη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες ενός ακόμη άνδρα ο οποίος υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Στον Εισαγγελέα ως μάρτυρας καταθέτει ο Πασχάλης Τσαρούχας

Μετά την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα στον Εισαγγελέα, καλείται για κατάθεση ως μάρτυρας την Τετάρτη και ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

Νωρίτερα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Μιχάλη Λεάνη, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΗ Ακίνδυνος Γκίκας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αμηχανία που υπάρχει στο χώρο μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και το μπαράζ των καταγγελιών, σημειώνοντας ωστόσο ότι «το θετικό είναι ότι επιτέλους ανοίγουν στόματα».

«Όλοι ακούγαμε κάτι αλλά με φήμες δεν μπορείς να καταγγείλεις κάτι- τώρα υπάρχουν και αποδείξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ψύχραιμα χωρίς ανθρωποφαγία να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της», πρόσθεσε ενώ ζήτησε συγγνώμη από τη νέα γενιά γιατί -όπως είπε- αφήσαμε τον φόβο να γίνει τέρας.

«Η εξουσία παίζει πολύ καλά το παιχνίδι και η μάζα αντιδρά κάτω από τον φόβο- μένει με το φοβικό σύνδρομο μέχρι κάποιος να μιλήσει και μετά ακολουθεί τσουνάμι. Τώρα είμαστε σε αυτή την φάση», τόνισε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα