back to top
31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Υπόθεση Λιγνάδη: Εισαγγελική παρέμβαση για τυχόν εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων – Συμμετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του

Διαβάστε επίσης

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως προκειμένου να εξετάσει αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσε σήμερα η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση ασυνόδευτων παιδιών.

«Ήρθα σήμερα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή της η κ. Αγαπηδάκη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πολλά από αυτά τα παιδιά μετά από δύο ή τρία μαθήματα, εξέφραζαν δυσφορία ή άρνηση στην επιστροφή τους ξανά στον χώρο των μαθημάτων, χωρίς ουδέποτε να ερευνηθεί ο λόγος που δεν ήθελαν να επισκεφθούν τον κ. Λιγνάδη ή να υπάρξει σχετική αναφορά από τα πρόσωπα που είχαν την ευθύνη αυτών των προγραμμάτων.

Μίνα Μουστάκα – Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα