back to top
29.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

29.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Σία Αναγνωστοπούλου: Το θέμα Λιγνάδη είναι πολιτικό και όχι κομματικό

Διαβάστε επίσης

«Το θέμα είναι πολιτικό, δεν είναι κομματικό ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ» τόνισε μεταξύ άλλων στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο- Νίκο Καρούτζο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Πολιτισμού, Σία Αναγνωστοπούλου. Παράλληλα απηύθυνε στην κυβέρνηση 3 ερωτήματα, σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη και τη διαχείρισή της, κάνοντας λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση έκθετη γιατί δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη των επιλογών της, δεν υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον, δεν έφτιαξε δίχτυ προστασίας στους πιο αδύναμους, δηλαδή τα θύματα.

«Από τις 6 του μηνός μέχρι τις 19 έχουμε μία προσπάθεια να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Έπρεπε ή δεν έπρεπε να αναληφθούν πολιτικές ευθύνες; Έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία ώστε να μην επιτρέψει στον κατηγορούμενο να ετοιμάσει οποιαδήποτε απόκρυψη στοιχείων; Και το σπουδαιότερο, τι έκανε η κυβέρνηση έτσι ώστε να ενθαρρύνει τα θύματα ώστε να μιλήσουν. Η Υπουργός Πολιτισμού, μετά τις φήμες που ακούστηκαν, μπορούσε να κινήσει διοικητική εξέταση ώστε να μάθει τι γίνεται, δεν το έκανε.
Επίσης είχε επιστολές από σπουδαστές, ότι φοβούνται να μιλήσουν, ούτε και τότε έκανε κάτι. Έπρεπε να κινηθεί, να κάνει την μηνυτήρια αναφορά από τότε όχι στις 16 του μηνός. Το έπραξε όταν έμαθε από την εκπομπή της κυρίας Μελέτη από μία δικηγόρο, ότι υπάρχει υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί. Έπρεπε η ίδια να παραιτηθεί για την επιλογή της».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν καταδικάζει την οποιαδήποτε προσπάθεια ενοχοποίησης πολιτικού χώρου, ότι υποθάλπει παιδόφιλους, η κ Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε: «Καταδικάζω οποιαδήποτε προσπάθεια τσουβαλιάσματος. Και ο Αλέξης Τσίπρας και εμείς όλοι , στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενοχοποίηση χώρων ολόκληρων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα