back to top
28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

WWF Ελλάς: Αλλαγή της νομοθεσίας για τις περιοχές Natura

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι σήμερα με τη νομοθεσία της ΕΕ για τις περιοχές Natura», προειδοποιεί η περιβαλλοντική οργάνωση «WWF Ελλάς», που απέστειλε πρόσφατα και σχετική επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Η Σοφία Κόπελα, υπεύθυνη πολιτικής για το φυσικό περιβάλλον στο WWF Ελλάς, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι η επιστολή εστάλη καθώς η χώρα μας δεν έχει συμμορφωθεί σε θέματα που εγείρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τους οικότοπους.

«Κάναμε μια πρόταση για το πως πρέπει να αλλάξει η εθνική νομοθεσία», σημείωσε η κ. Κόπελα, προσθέτοντας ότι « η Ελλάδα οφείλει εντός 10 εβδομάδων από την λήξη του ευρωπαϊκού αιτήματος να απαντήσει. Αυτό μας φέρνει στα τέλη Μαρτίου. Θα πρέπει η Ελλάδα να απαντήσει στην Επιτροπή ότι σκέφτεται να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές».

Το επόμενο βήμα της WWF είναι να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως πρέπει να μεταφερθεί ορθώς η συγκεκριμένη διάταξη της οδηγίας και να εφαρμοστεί στην εθνική έννομη τάξη και να επισημάνει τις συγκεκριμένες αλλαγές που απαιτούνται στην εθνική νομοθεσία».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε πρόσφατα έναν διάλογο με τις ελληνικές αρχές (διαδικασία PILOT) σχετικά με το κατά πόσο η ελληνική νομοθεσία συνάδει με τις προβλέψεις της οδηγίας για τους οικοτόπους για τη δέουσα εκτίμηση έργων και σχεδίων στις περιοχές Natura.

Κώστας Κορέλλης 

  • Ετικέτες
  • WWF
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα